ДОЛАЗЕ И НЕМЦИ: Потрошачи у Црној Гори моћи ће да пазаре у још једном трговачком ланцу

З. З.

20. 01. 2022. у 06:34

НА крају прошле године почела је да кружи прича да ће црногорски потрошачи имати могућност да купују у продавницама још једног великог трговачког ланца који ради у земљама региона.

ДОЛАЗЕ И НЕМЦИ: Потрошачи у Црној Гори моћи ће да пазаре у још једном трговачком ланцу

Фото Н. Живановић

Грађане је та вест обрадовала, нарочито оне који су имали прилику да купују, нарочито приликом посета суседној Србији. У извршној власти сматрају да је добро, јер ће услед конкуренције цене артикала бити ниже. Из Удружења трговаца негодују.

Да је известан долазак "Лидла" потврдио је и Јаков Милатовић, министар за економски развој. Он сматра да је то добра вест за црногорску привреду и потрошаче, јер јача конкурентност у сектору трговине, а осим тога, како је нагласио, у Црну Гору би дошао реномирани инвеститор из Западне Европе.

- То је шанса за нова запошљавања, а ако све буде ишло како треба, хиљаду људи могло би наћи посао у објектима те компаније - прокоментарисао је Милатовић.

Засад важи вест да се "Лидл", познати немачки ланац трговина, увелико припрема да отвори продајне објекте у Црној Гори, и то у почетку пет продавница, а касније да се мрежа шири. Траже се локације. Већ је достављена понуда за куповину више од 13.000 квадрата у популарном Сити кварту, односно на простору некадашње фабрике "Радоје Дакић". И за тај комплекс понудили су скоро 3,8 милиона евра.

Из локалних трговачких ланаца очекују да ће доласком "Лидла" бити "потреса" јер ће многи запослени променити радно место због услова рада и већих плата које нуди "Лидл".

- Морамо се окренути себи. Треба да покушамо да позиционирамо још јаче домаћу производњу, а ако препустимо полицу страним ланцима, имаћемо више штете - поручили су трговци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТЕК СЕ НАЗИРУ ОБРИСИ НОВЕ ВЛАСТИ: Беране два месеца после локалних избора још нема носиоце главних функција