АНДРИЈА МАНДИЋ ОДБАЦИО ТВРДЊЕ ЕСКОБАРА: Демократски фронт не изазива поделе и не блокира пут Црне Горе ка ЕУ

Танјуг

18. 01. 2022. у 11:03

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Андрија Мандић одбацио је данас нетачне тврдње специјалног изасланика америчког председника за Западни Балкан Габријела Ескобара да Демократски фронт није партнер САД, јер изазива поделе, блокира реформе и пут Црне Горе ка ЕУ.

АНДРИЈА МАНДИЋ ОДБАЦИО ТВРДЊЕ ЕСКОБАРА: Демократски фронт не изазива поделе и не блокира пут Црне Горе ка ЕУ

Фото: В. К.

Срби у Црној Гори су, истиче, веома добро организовани, што многима смета. Мандић истиче да је однос Срба из Црне Горе према Косову и Метохији природан и да су показали највећу солидарност са својим сународницима.

- Имамо бар онолико права колико има Дритан Абазовић који показује солидарност са својим сународницима на КиМ, а када Срби из ЦГ исказују солидарност са својима на КиМ, онда нам поручују да то није добро. Не тражимо ништа изнад демократских стандарда и демократских права - рекао је Мандић реагујући на јучерашњи интервју Ескобара за Глас Америке.

Коментаришући шестомесечну кризу владе у Црној Гори и концепт мањинске владе који је јуче обелоданио Абазовић, Мандић је рекао да на црногорској политичкој сцени постоји много безобразлука.

Као најодговорнијег за актуелну кризу означио је премијера Здравка Кривокапића, чија влада дуже од шест месеци нема подршку натполовичне већине у парламенту.

- Ово што овде гледамо тога нема нигде осим у Црној Гори - рекао је Мандић за Пинк и подсетио да је ДФ стално тражио решења за излазак из кризе, али да ниједно није прихваћено.

Фото: ДФ

Подсетио је да је ДФ тражио реконструкцију владе у којој би били представници свих странака парламентарне већине, али да се Абазовић томе противио, не желећи никакве промене.

Додао је да је након тога ДФ покренуо иницијативу за избор нове владе, али је, подсећа, и та иницијатива пропала.

- Онда смо предложили да је најбоље да идемо на нове изборе, а сада се појављује идеја о мањинској влади и ово је први пут да део постојеће парламентарне већине има намеру да ради заједно са Демократском партијом социјалиста (Мила Ђукановић) - рекао је Мандић.

Мандић је подсетио да је заједнички став свих странака, чланица парламентарне већине, у кампањи уочи избора 30. августа 2020. био да нико неће правити коалицију са ДПС-ом.

Приметио је, међутим, да се издаја исплати.

Лидер ГП УРА и потпредседник црногорске владе предложио је јуче концепт мањинске владе, без Демократског фронта и ДПС-а, али, казао је, очекује да обе опције подрже његов предлог.

БОНУС ВИДЕО: 

Златна ризница српске историје: манастрир Светог Николе у Прибојској Бањи

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАНДАЛИ РАЗВАЛИЛИ ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ: Простор уређен пре 15 дана, покидана ограда на терену у Бару (ФОТО)