НАСТАВАК РАТА КОТОРСКИХ КЛАНОВА: Како је у подгоричком насељу Толоши у експлозији настрадао Цетињанин Јасминко Шаховић

Е. Х.

17. 01. 2022. у 20:59

ПОСЛЕ више од годину дана мировања, рат између два которска клана, према полицијским оперативним сазнањима, настављен је у понедељак убиством Цетињанина, блиског "шкаљарцима" Јасминка Шаховића (41). Он је усмрћен у детонацији експлозивне направе, која му је подметнута испод аутомобила, недалеко од куће у Подгорици, где је са супругом и дететом живео као подстанар.

НАСТАВАК РАТА КОТОРСКИХ КЛАНОВА: Како је у подгоричком насељу Толоши у експлозији настрадао Цетињанин Јасминко Шаховић

Принтсцреен

До експлозије је дошло у понедељак око 10 сати у подгоричком насељу Толоши. Први резултати истраге показују да је експлозивна направа била постављена на ауту, испод места возача, и активирана је даљинским путем. Утврђено је да је експлозив активиран оног тренутка када је Шаховић упалио аутомобил.

- Ова чињеница упућује на закључак да је злочинац пратио кретање мете и одлучио се да активира "направу" када је био сам, како би избегао друге жртве - објашњава извор "Новости" из истраге. - Детонација је Шаховића избацила из аутомобила, а делови кола су летели на десетине метара.

Из црногорске полиције, осим општих података, није било могуће добити више детаља о овом убиству. Кратко су саопштили да "Управа полиције у сарадњи са државним тужиоцем Вишег државног тужилаштва у Подгорици предузима активности из своје надлежности на утврђивању околности догађаја, у којем је смртно страдала једна особа".

Мештани Толоша, које смо у понедељак затекли у близини места експлозије, нису хтели да говоре о најновијој ликвидацији у Подгорици. Кратко су прокоментарисали да је срећа што се у аутомобили није налазио његов син, јер су их свакодневно виђали заједно да се возе улицом Партизански пут, где је дошло до злочина.

Добро упућени саговорници из безбедносних структура верују да је убиство Шаховића наставак сукоба "шкаљарског" и "кавачког клана". Овај Цетињанин је, према оперативним подацима полиције, важио за особу блиску "шкаљарцима", а начин на који је ликвидиран често је виђен у обрачуну са њиховим противницима - "кавчанима".

У крвавом сукобу, који је започет крајем 2014. године, крађом нешто више од 200 килограма кокаина у Шпанији, до сада је убијено више од 50 особа, међу којима је било и случајних жртава. Пред крај 2020. године, убијено је више људи, који су довођени у везу са "шкаљарским кланом". Ипак, хапшењем српског огранка "кавчана", криминалне групе Вељка Беливука и Маљка Миљковића, рат је готово утихнуо.

ПОЗНАТ ПОЛИЦИЈИ

ЈАСМИНКО Шаховић је полицији познат одраније. Хапшен је крајем јула 2017. године, због преваре. Исте године га је некадашњи судија, а сада адвокат, Лазар Аковић, идентификовао као једног од двојице мушкараца који су га физички напали у априлу 2016. Шаховић је тада, преко свог адвоката, демантовао Аковићеве тврдње истичући да је у том периоду био у затвору у Спужу, на издржавању казне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона