АНЂЕЛИЋ: Подизање споменика патријарху Варнави и уређење трга, пројекат који се неоправдано одлаже

М.Д.

17. 01. 2022. у 14:18

ДЕМОКРАТСКА Црна Гора на почетку 2022. године указује на нереалност у планирању пројеката чија је реализација предвиђена капиталним буџетом општине Пљевља за 2022. годину.

АНЂЕЛИЋ: Подизање споменика патријарху Варнави и уређење трга, пројекат који се неоправдано одлаже

М.Дробњак

- „Надувавање“ капиталног дела буџета уз погрешан избор пројеката и неприпремљеност за њихову саму реализацију, готово извесно, као и свих ових година довешће до слабе реализације капиталног дела буџета. Када се изврши проста анализа капиталних делова буџета у периоду 2014 -2021. година, изводи се очигледан закључак да је њихова реализација далеко испод планиране - казао је Мирослав Анђелић из Демократске ЦГ додајући да актуелна одлазећа власт оличена у ДПС-у, Бошњачкој странци и СД-у, у поменутом периоду није успела да реализује више од половине средстава предвиђених капиталним делом буџета, односно да огроман број „планираних“ пројеката није доживио да угледа „светлост дана“. 

Из Демократске ЦГ наглашавају да оно што је карактерисало реализацију капиталних буџета у поменутом периоду јесте одсуство идеја, недостатак пројектне документације, спорост у реализацији пројеката, погрешно одређивање приоритета, давање празних обећања, непостојање било какве одговорности за нереализацију или пак лошу реализацију пројеката.

- Један од пројеката који је обећаван и који се најављивао свих ових година, а чија је реализација изостала је и реконструкција Трга патријарха Варнаве. О животу и делу патријарха Варнаве Росића и о његовом значају за пљеваљски крај сувишно је причати.  Исказивање почасти једној тако великој историјској личности која је изданак пљеваљског краја је одавно требало да буде урађена. Са друге стране, постоји потреба да се уреди најблаже речено збуњујућа раскрсница, олакша саобраћај, уреди, оплемени и улепша овај лепи део нашег града.  Уклањањем нефункционалних и ружних привремених објеката,  дошло би до „отварања простора“, те би  подизањем споменика патријарху Варнави и уређењем простора на Тргу град добио препознатљив и уређен простор и на достојан начин сачувао успомену на истакнуту личност из историје пљеваљског краја - закључиле су Демократе. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)