ЦРНОГОРЦИ ОПЕТ ЗАБРАЊУЈУ СРПСКЕ МЕДИЈЕ: Шта се крије иза одлуке да се на шест месеци стопира емитовање ТВ Хепи

В. КАДИЋ

09. 01. 2022. у 06:47

ПОПУТ бившег режима Мила Ђукановића, и нова власт у Црној Гори забрањује рад српских медија у тој држави.

ЦРНОГОРЦИ ОПЕТ ЗАБРАЊУЈУ СРПСКЕ МЕДИЈЕ: Шта се крије иза одлуке да се на шест месеци стопира емитовање ТВ Хепи

Улаз у Владу Црне Горе, Фото Д. Миловановић

Из Савета Агенције за електронске медије је саопштено да је у програмским садржајима "Добро јутро Србијо", "Викенд јутро", "Ћирилица" и "После ручка", на ТВ Хепи, вршено и омогућавано подстицање на мржњу, нетрпељивост и дискриминацију према припадницима црногорске националности!

Из САЕМ-а су саопштили да су донели одлуку да се на шест месеци ограничи реемитовање тих програмских садржаја, објашњавајући да ће "због потребе спровођења неопходних правних процедура одлука ступити на снагу током наредне седмице".

Фото архива

- Одлука је донесена јер је, у претходном периоду, учестало у овим програмским садржајима вршено и омогућавано подстицање на мржњу, нетрпељивост и дискриминацију према припадницима црногорске националности - казали су из САЕМ-а, додајући да се у тим програмским садржајима користи погрдно, увредљиво или узнемиравајуће изражавање које подстиче интензивне негативне емоције, исказивање непријатељства или жељу за дискриминацијом.

Емисије су, како су оценили, у себи садржале и омаловажавање или обезвређивање припадника црногорске националности, негирањем њиховог националног идентитета и посебности. Овакву реакцију је, како указују, изазвало недавно гостовање лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља на телевизији Хепи, где је изнео "низ увреда на рачун Цетињанки и функционера Социјалдемократске партије Драгиње Вуксановић Станковић".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)