ОД ПОВЕЋАЊА ПЛАТА ДО КЉУЧА У БРАВУ? Алармантна финансијска ситуација у болници Мељине

В. В.

03. 01. 2022. у 07:33

ЗБОГ дуга Фонда здравства Црне Горе, финансијска ситуација у болници Мељине је алармантна.

ОД ПОВЕЋАЊА ПЛАТА ДО КЉУЧА У БРАВУ? Алармантна финансијска ситуација у болници Мељине

Фото В. В.

Из сопствених прихода не могу да обезбеде средства за плате, а колико год да су их обрадовала обећана повећања зарада, најавила су и још теже финансијске околности већ од јануара, чак и могући престанак рада болнице, рекла је директорка ове установе др Оливера Елез (на слици).

Дуг Фонда здравства који је према уговору основни извор финансирања, закључно са новембром износи 220.000 евра, а са децембарском фактуром износиће око 370.000 евра. Без њихове уплате, а Фонд је највећи дужник, Болница Мељине не може да обезбеди неопходна минимална средства.

Фото В. В.

Др Оливера Елез

- Основни извор финансирања је уговор према Фонду здравства Црне Горе, преко којег пружамо услуге лечења за хитне случајеве, као и за лечење грађана Херцег Новог, али и осталих грађана који се затекну на територији наше општине. Та средства су недовољна, с обзиром на то да су цене Фонда заиста минималне за покривање услуга. Зато смо у сталном дефициту и да обезбедимо средства али и зараде запосленима - објашњава др Елезова.

Према њеним речима посебно је угрожено интерно одељење које не може да обезбеди редовну смену иако су техничари радили и по 24 сата.

Стечај је у Болницу Мељине уведен пре две године, и од тада запослени чекају да надлежни обезбеде извеснију будућност за запослене и сигурну здравствену заштиту и грађанима и туристима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БОРА ЧОРБА: Срећан сам што сам при крају животног пута и нећу доживети пропаст