СРБИЈА И БЕОГРАД ПОМАЖУ НИКШИЋУ: За инвестиције два милиона евра

В.К.

26. 12. 2021. у 12:15

ДВА милиона евра Србија и Београд издвојили су за инвестиције у инфраструктури, спорту и културу Никшићу, највећој по пространству општини у Црној Гори.

СРБИЈА И БЕОГРАД ПОМАЖУ НИКШИЋУ: За инвестиције два милиона евра

Фото: В.К.

Марко Ковачевић, градоначелник, саопштио је на конференцији за новинаре да је то резултат ранијих разговора и договора које су са председником Србије Александром Вучићем, Београда Зораном Радојичићем водили и постигли Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије, и он. У међувремену је потписан споразум о сарадњи који већ даје резултате.

- Хвала председнику Србије Александру Вучићу и градоначелнику Београда Зорану Радојичићу. Ова изузетно вредна средства помоћи ће нам да решимо горуће инфраструктуре проблеме, али и да покренемо нове инвестиције. Моћи ћемо да субвенционишемо инвеститоре који буду долазили у наш град. Колико Србија и Београд дају на значају Никшићу говори податак да су Бањалуци издвојили три милиона евра, иако је тај град много већи од Никшића. Овим смо испунили и наше обећање да ћемо наше политичке везе које имамо у региону искористити на добробит нашег града и суграђана. Пројекти који буду финансирани из ове подршке биће на корист свих грађана - казао је Ковачевић.

 

БОНУС ВИДЕО: 

Свечани дочек митрополита Јоаникија и епископа Методија у Никшићу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика