КО ЈЕ УБИО ЉУБИШУ МРДАКА? Прошло је 53 дана од трагичне смрти радника обезбеђења никшићке Поште

В. К.

12. 12. 2021. у 14:51

НИ после 53 дана од убиства Љубише Мрдака радника обезбеђења Поште у Никшићу, који је изгубио живот покушавајући да заустави наоружане маскиране пљачкаше да отму новац који је био намењен пензионерима у том граду.

КО ЈЕ УБИО ЉУБИШУ МРДАКА? Прошло је 53 дана од трагичне смрти радника обезбеђења никшићке Поште

Истрага Са пушкама у пљачку, Фото В. К.

Љубиша је страдао, преко 400.000 евра нестало И јуче, трећи пут, његови пријатељи, припадници Војне полиције Седмог батаљона Војске Југославији, члана Клуба добровољних давалаца крви Свети Сава, Православног братства Завјерници –Тврдош из Никшића, организовало је протест због тогса што се ни после толико времена ко је убио Мрдака, часног Никшићанина и учесника литија у време борбе за одбрану светиња Српске православне цркве у Црној Гори.

У подножју храма Светог Василија Острошког, на Тргу Шака Петровића. Бивши припадник Војне полиције Седмог батаљона Петар Вуковић са жалошћу је констатовао да се убице њихов брата у Христу још увек не знају.

Фото В. К.

-Пала је глава нашег брата Љубише. И због тога немамо право на ћутање. Тражимо од надлежних ко је направио овај злочин. Ако нису у стању ово да реше нека кажу и нека се не крију иза јефтиниг изјава. Убијен је човек који је вршио службену дужност. Ми се нећемо смирити док се истина не сазна. Тражимо правду за Љубишу. Сви смо ми Љубиша, поручио је Вуковић

Огорчење није могао сакрити ни Ратко Чворовић из Клуба добровољних давалаца крви Свети Сава оцењујући да се у случају убиства Љубише Мрдака још чеја на правду-

-Док истину не истерамо на чистац окупљаћемо се чешће и у већем броју. У међувремену су се десиле још две оружане пљачке на Цетињу и у Тивту али срећом без жртава. Нећемо стати док се злочин над Љубишом не расветли поручио је Чворовић, док је сличног става и Мишо Секуловић из никшићког Православног братства Завјетници –Тврдош.

-Ко је убио Љубишу? Нема одговора од оних који би то требали да саопште. Ми не заборављамо Љубишу који је са нама и у нама, рекао је Секуловић, накн чега се поворка упутила центром града у колони до места злочина испред зграде Поште где су Љубишини пријатељи запалили свеће на место његовог страдања.

Са овог скупа послате су поруке државним институцијама да грађани Никшића поводом овог немилог догађаја неће ћутати на њихову немарност или недостатак храбрости за решење овог случаја.

Фото В. К.

ПИТАЊА БЕЗ ОДГОВОРА

Веселин Ђоковић упутио је директоно питања потпредседнику Владе Дритану Абазовићу, министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу, директору Управе полиције Зорану Брђанину и Тужилаштву –зашто нема информација о току истраге на откривању починилаца убиства Љубише Мрдака и оружане пљачке у центру Никшића?

-Шта је урађено у оквиру контроле система обезбеђења пошта и банака у превоза новца и драгоцености у Црној Гори? Како то да неке поште, као ова у Никшићу, немају видео надзор? Зашто се за транспорт новца не користе сефоци? Какво је стање и законитост рада агенција за заштиту лица и имовине? Зар је потребно да се блокирају улице, раскрснице или институције да би се добили ови одговори, питао је Ђоковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОВУЧЕН ЗАКОН О ПОПИСУ: Влада Црне Горе донела одлуку, за сада без образложења