ОПТУЖЕНИ ТВРДЕ ДА ЈЕ НАМЕШТАЉКА: Контола оптужнице црногорског тужилаштва за покушај убиства Беливука и Миљковића

С. ЂОКИЋ

08. 12. 2021. у 20:06

КОНТРОЛА оптужнице, коју је Специјално државно тужилаштво Црне Горе подигло због наводног припремање убиства Вељка Беливука и Марка Миљковића, била је у среду предмет провере у подгоричком Вишем суду.

ОПТУЖЕНИ ТВРДЕ ДА ЈЕ НАМЕШТАЉКА: Контола оптужнице црногорског тужилаштва за покушај убиства Беливука и Миљковића

Новости

Адвокат Дамир Лекић, који у овом поступку заступа оптужене: Јанка Вукадиновића, Радована Станишића, Алмиру Мујахоџић и Момчила Милића, тражио је од суда да обустави поступак против његових клијената, истичући да не постоји основана сумња да су починили кривично дело које им се ставља на терет.

У овом случају, како је истакао Лекић, наводно место извршења дела било је на тиватском аеродрому и то приликом чекирања авионских карата, док су особе које су наводно требале да изврше напад ухапшене у времену које не одговара периоду чекирања карата и распореду летења авиона, и то у месту које је километрима удаљено од аеродрома, где је наводно требало да се изврше убиства. Како је објаснио, окривљени су ухапшени много пре него што су било шта предузели и то на великој удаљености од аеродрома.

Он је истакао да је потпуно нејасно како је државно тужилаштво замислило концепт покушаја кривичног дела, али је мишљења да је потпуно јасно да ће због тога кривично веће Вишег суда у Подгорици у том делу обуставити поступак.

Вукадиновић и остали оптужени негирали су извршење кривичног дела за које се терете и затражили су да суд одбаци оптужницу.

- Такозвани сведоци сарадници, агенти провокатори, инсталирани су од стране безбедносних служби које тесно сарађују са "кавачким кланом". Ово је њихов заједнички сценарио - казао је Вукадиновић, који је тражио од већа да одбаци оптужницу, а њих пусти на слободу.

Оптужени Станишић је казао да је "ово све намештено" од, како сумња, државе Црне Горе и упитао "како је могуће да обични наркоман буде сведок сарадник".

ФОРМИРАЛИ КРИМИНАЛНУ ГРУПУ?

Оптужницом се тврди да су Вукадиновић и непозната особа, крајем 2019. формирали криминалну организацију, чији су чланови постали остали оптужени. Надаље се наводи да су 22. јануара 2021. у Тивту, Миле Јовановић и Каменко Куч, који је решењем суда одређен за сведока сарадника, а затим за заштићеног сведока, покушали да убију Вељка Беливука и Марка Миљковића, у чему им је помогао Станишић. Додаје се да је Јовановић као саизвршилац починио кривично дело тешко убиство у покушају, а Станишић тешко убиство у покушају путем помагања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)