ПРОТЕСТ ТАКСИСТА У ПОДГОРИЦИ: Траже разговор с министрима

Танјуг

07. 12. 2021. у 12:55

У ПОДГОРИЦИ су у току протести таксиста у организацији Струковног синдикат таксиста Црне Горе, чији су чланови обишли Управу прихода и царина, Министарство финансија и социјалног старања и владу, позивајући на налажење хитних решења за излаз из, како кажу, актуелног катастрофалног стања.

ПРОТЕСТ ТАКСИСТА У ПОДГОРИЦИ: Траже разговор с министрима

Фото: Принтскрин/ ТВ Вијести

Председник Струковног синдиката таксиста Борислав Павловић изјавио је да су протест организовали из више разлога, међу којима је главни ситуација у ауто такси превозу у Црној Гори, и да траже да их нови министри приме на разговор, преноси Побједа.

- Желимо да покажемо да нас има, а како ћемо даље реаговати видећемо. Не очекујемо да ће нас примити министри, ако нису за годину, не очекујемо ни да ће данас - рекао је он новинарима пре почетка протестне вожње.

Павловић је као проблеме навео “нерад инспекција и рапидни раст сиве економије, која је уништила 2021. туристичку сезону, која је требало да нам буде година опоравка".

- Желимо да укажемо на то да има 1.500 предузетника које нису питали у каквим условима раде - казао је он.

Он је истакао да су до сада послали више од 40 дописа новим министрима, те да до данас није било одговора и разговора.

- Зато смо на улици. На протесту ће учествовати 50 возила, због мера, колеге са севера нисмо оптерећивали због целокупуне ситуације, али имамо подршку - нагласио је Павловић.

Додао је и да је процес фискализације проблематичан из више разлога.

- Први је што је Министарство финансија и социјалног старања променило 1. јуна правилник за фискализацију такси превоза, чиме је она обесмишљена и не функционише зато што нису обезбеђени апарати који треба да нас повежу са касом -  објаснио је Павловић.

Према његовим речима, проблем постоји и са лиценцама које се, тврди, не издају транспарентно.

- То зависи од тога ко сте, како сте и чиме се бавите. То је дужи низ година проблем. Лиценце се издају нетранспарантно. Она јесте једнака за све, али је издају локалне самоуправе - закључио је Павловић.

Представници таксиста су своје захтеве предали су Министарству финансија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)