ИНТЕРВЈУ Небојша Медојевић: Кривокапић све гласове понео Милу

В. КАДИЋ

06. 12. 2021. у 10:00

НАКОН истека рока 10. децембра констатоваћемо да ли постоји 41 посланик за формирање нове владе или не. Ако не буде подршке од стране УРА, што је реално очекивати, ДФ ће обавестити колеге из парламентарне већине да су се стекли услови да кренемо у договор око организовања ванредних парламентарних избора.

ИНТЕРВЈУ Небојша Медојевић: Кривокапић све гласове понео Милу

Фото: Фејсбук/Небојша Медојевић

Ово, у разговору за "Новости", каже Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта у Црној Гори, савеза који је партнерима на власти понудио платформу за формирање нове владе без актуелног премијера Здравка Кривокапића и његових експертских министара.

Он је категоричан да је статус кво неодржив и да прави велике штете грађанима јер се не спроводе реформе нужне за оздрављење политичког система, привреде и заробљених институција.

- ДФ неће допустити да УРА и Демохришћанска странка користе позиције у влади и моћ коју им даје власт и да праве политичке кампање, а да их ми подржавамо у парламенту. Више нећемо подржавати пројекте ове владе, коју сматрамо нелегитимном, да не говоримо да ће оснивањем своје партије Кривокапић грубо издати поверење бирача, јер је подршку тражио за владу експерата, а онда је после пола године почео да формира странку преко леђа ДФ. Он је брутално издао и преварио и ДФ и наше бираче. Обећавао је у кампањи једно, а онда све те гласове понео Ђукановићу и власницима "Вијести" са којима се договара и шурује око важних политичких и државних питања.

* Зашто се ДФ у платформи одрекао привилегија?

- Понудили смо један поштен и фер предлог да се у оквиру постојеће већине формира нова влада и исказали спремност да се одрекнемо места председника владе, које нам припада по изборном резултату.

Кривокапић нема ни елементарну политичку културу и осећај одговорности за дубоку институционалну и политичку кризу и парализу политичког живота у земљи и не жели да поднесе оставку, иако његову владу у парламенту подржава само неколико посланика.

* Опозиција предвођена ДПС је, у међувремену, поднела предлог за смену Владе. Може ли проћи?

- Не, јер било која политичка партија или посланик из владајуће већине који би подржао ову иницијативу био би политички мртав. Иначе, сасвим сигурно да међу посланицима УРА има оних којима је идеологија ДПС изузетно блиска и прихватљива.

* Како оцењујете рад актуелне Владе?

- Уместо забране рада ДПС као политичког крила мафије, отварања досијеа Удбе, хапшења кључних функционера ДПС и заплене њихове имовине стечене криминалом и пљачком државе, Влада се више бринула око покушаја оснивања нове странке и наношења политичке штете ДФ. Влада континуитета са режимом ДПС је и била основана од војника глобалне дубоке државе окупљених око "Вијести" и делова Цркве, да сачува Ђукановића и ДПС, а да нанесе штету ДФ. Кривокапићев кабинет и "Вијести" су у парламенту већ пет пута гласали скупа, а око устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу заједно учествовали у завери. Од избора трају покушаји власника другосрбијанског таблоида "Вести" (кога је купила Ђиласова Јунајтед медија) да направе пакт са тзв. здравим језгром ДПС и да брутално прекроје изборну вољу грађана.

* Да ли Абазовић мерка премијерско место?

- То је стари план власника УРА. Да се формира влада без представника ДФ, а посебно без представника српских националних странака, коју би предводио Абазовић, а у њој би учествовале и партије Бошњака, Албанаца, Хрвата и мање странке бившег режима.

Фото ДФ

* Колико стране амбасаде утичу на рад актуелне владе или евентуално формирање неке нове?

- У Црној Гори делује једна мала, али добро организована, тајна и агресивна експозитура глобалне дубоке државе. Окупљени око власника "Вијести" и УРА, кроз агресивну медијску пропаганду, кроз концепт тзв. политичке коректности покушавају да намећу политичке ставове базиране на страним интересима.

* Шта им је циљ?

- Најважија њихова мета је идентитет заснован на вредностима православно-хришћанског цивилизацијског круга. Они су против суверених држава, права на избор, демократије, слободе, традиције, историје, религије. Желе да нам наметну ново једноумље. Нову Коминтерну која ће из центра слати упутства за живот и понашање.

АНТИФА ГЕРИЛА И У СРБИЈИ

* ПОСЛЕДЊИХ дана у Србији се организују тзв. еколошки протести који имају политички призвук...

- Још на догађајима око устоличења митрополита Јоаникија упозорио сам да су незаконити и непријављени протести организовани по упутствима левичарске екстремистичке организације АНТИФА. Очигледно је да је и АНТИФА, коју енормним милионским износима финансирају екстремни левичарски тајкуни (Сорош) инсталирала своје јединице и герилске групе у Црној Гори и Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)