ФАЛСИФИИКОВАЛИ, ПА ГЛАСАЛИ?! Кривичне пријаве против више лица након гласања на локалним изборима у Мојковцу

М. С.

05. 12. 2021. у 16:46

ДЕМОКРАТСКА Црна Гора поднела је кривичну пријаву против Михаила Брауновића из Колашина, са пријављеним пребивалиштем у Мојковцу, ул. Душана Томовића бб, Милана Дрљевић из Колашина са пријављеним пребивалиштем у Мојковцу, ул. Душана Томовића бб, Шефка и Алмира Токовића из Колашина са пријављеним пребивалиштем у Мојковцу, ул. Душана Томовића бб и Фахрудина Бећирбашић из Бијелог Поља са пријављеним пребивалиштем у Мојковцу, ул. Светозара Дробњака бр. 8.

ФАЛСИФИИКОВАЛИ, ПА ГЛАСАЛИ?! Кривичне пријаве против више лица након гласања на локалним изборима у Мојковцу

Фото В. Н.

-Брауновић Михаило дана другог новембра 2021. године, Дрљевић Милан, Токовић Шефко и Токовић Алмир дана 8. Новембра 2021. године и Бећирбашић Фахрудин дана 9. Августа ове године, 08надлежном органу МУП-а поднели неистиниту пријаву пребивалишта на горе наведеним адресама у Мојковцу, како би доводећи у заблуду надлежни државни орган били уписани у бирачки списак и противправно гласали на изборима у Мојковцу који се одржавају на дан 5. Децембра 2021. године, чиме су извршили кривично дело – навођење на оверавање неистинитог садржаја  из члана 415 Кривичног законика Црне Горе, део је кривичне пријаве коју је поднео директор Демократске Црне Горе Момчило Лековић.


У образложењу се каже да су ова лица пријавила пребивалиште на г наведеним адресама у општини Мојковац, иако се на тој адреси нијесу настанили, са евидентном намером да на основу тако пријављеног пребивалишта буду уписани у бирачки списак општине Мојковац и гласају на јучерашњим  изборима.


-Доводећи у заблуду надлежне државне органе именовани су уписани у бирачки списак општине Мојковац и то: Брауновић Михаило, Дрљевић Милан и Бећирбаших Фахрудин, на бирачком месту бр. 1. а Токовић Шефко и Токовић Алмир на бирачком месту бр. 18. Поступајући на описани начин именована лица оставарују бирачко право на изборима 05.12.2021. године у општини Мојковац, иако су знали да је њихова пријава пребивалишта у општини Мојковац неистинита, и да је поднесена искључиво ради противправног остваривања бирачког права.

Имајући у виду наведено захтевамо да Основно државно тужилаштво одмах спроведе потребне радње,  у складу са законом утврди тачно место пребивалишта именованих лица, и на основу укупно утврђеног чињеничног стања предузме мере на утврђивању њихове кривично-правне одговорности због почињеног кривичног дела из члана 415 Кривичног законика Црне Горе, каже с еу Кирвичној пријави Демократа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)