ХАПШЕЊЕ ПРЕВАРАНТА ИЗ НИКШИЋА: Лажном хуманитарном акцијом присвојили више од 60.000 евра

Срна

03. 12. 2021. у 22:56

ЦРНОГОРСКА полиција поднела је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против Никшићана чији су иницијали С.Д. (30), Н.Д. (29), В.Л. (27) и М.В. (29) због сумње да су извршили више кривичних дела преваре у износу од 62.760 евра и преваре у покушају у износу од 70.000 евра, саопштила је Управа полиције у Подгорици.

ХАПШЕЊЕ ПРЕВАРАНТА ИЗ НИКШИЋА: Лажном хуманитарном акцијом присвојили више од 60.000 евра

Фото: Управа полиције Црне Горе

У саопштењу се наводи да је кривична пријава поднесена против С.Д. због сумње да је извршио кривично дело криминално удруживање и два кривична дела превара, затим против Н.Д. због сумње да је извршио кривично дело криминално удруживање и пет кривичних дела превара у покушају.

Кривична дела криминално удруживање, две преваре и четири преваре у покушају стављају се на терет лицу чији су иницијали В.Л, док се М.В. сумњичи за кривична дела криминално удруживање, превара и две преваре у покушају.

У саопштењу је наведено да је утврђено да су осумњичени извршили кривична дела која им се стављају на терет, на штету више правних лица са подручја Немачке и Аустрије.

Наведена лица осумњичена су да су на штету правних лица из Немачке и Аустрије, фалсификовањем налога за пренос средстава код пословних банака, стекли противправну имовинску корист у укупном износу од 62.762 евра, односно они су путем фалсификованих фаx налога, са рачуна више правних лица из Немачке и Аустрије отворених код пословних банака, лажним налозима за плаћање, са рачуна банака из Немачке и Аустрије, преносили на своје рачуне у Црној Гори, у сврха уплате "помоћ породици", а наведена новчана средства и након приспећа средстава на рачуне у целости су готовински подигли.

Поред ових, "успелих", трансакција извршених на преваран начин, фалсификовањем налога за пренос средстава, наведене особе су, како се наводи, на исти начин извршиле више покушаја трансфера новчаних трансакција у износу од око 70.000 евра, са рачуна правних и физичких лица из Аустрије и Немачке, који су осујећени ажурношћу службеника пословних банака код којих су ове особе имале отворене рачуне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)