ВИОЛА ФОН КРАМОН СЕ ДИРЕКТНО МЕША У УНУТРАШЊА ПИТАЊА ЦРНЕ ГОРЕ: Подржала Дританову партију, ДПС оптужила за корупцију

Novosti online

03. 12. 2021. у 18:47

ЕВРОПСКА посланица из редова Зелених и известилац Европског парламента за тзв. Косово Виола фон Крамон подржала је Грађански покрет УРА у сусрет недељним локалним изборима у Мојковцу и на Цетињу.

ВИОЛА ФОН КРАМОН СЕ ДИРЕКТНО МЕША У УНУТРАШЊА ПИТАЊА ЦРНЕ ГОРЕ: Подржала Дританову партију, ДПС оптужила за корупцију

Фото: В. митрић

Она је поручила да филијала Зелених- УРА "представља будућност" и да грађани Црне Горе треба још једном да потврде да је ДПС партија прошлости.

- Црна Гора је предуго била заробљена од стране ДПС-а и његовог корумпираног, националистичког режима. Време је да грађани Црне Горе још једном потврде да је ДПС-у место историји и пред судом. УРА је будућност. Заиста им верујемо јер имају иза себе приличан број достигнућа и поуздани су - навела је она у видео-поруци на Твитеру.

Портал "Борба" пише да "камо среће да су фон Крамон и њене колеге из Европског парламента износили овакве опсервације на рачун ДПС-а док је ова партија деценијама ведрила и облачила по Црној Гори".

- Напротив, Европљани су жмурели и толерисали пљачку и непочинства која су Ђукановић и његов ДПС некажњено вршили притом угњетавајућу све оне који су имали другачије погледе на будућност Црне Горе". Сада када су се грађани сами ослободили ДПС-овог терора бројни европски званичници су се накнадно сетили да коре партију са којом су европски званичници тесно сарађивали деценијама.

Просветлила нас је Виола 2021. године својом данашњом дијагнозом да је Црна Гора предуго била заробљена од корумпираног ДПС-а, јер су грађани ове државе сматрали да је ДПС фактор стабилност не само у локалним, већ и у ширим оквирима. Тако су Милову партију током претходне две деценије представљали сви бриселски политичари одреда грађанима Црне Горе. Да су грађани Црне Горе већински слушали ЕУ званичнике не би 30. августа стали на крај 30-огодишњој владавини ДПС-а.

Известилац Европског парламента из Приштине и лобиста лажне државе је очито умислила да је неко и нешто у Србији и Црној Гори, па се у задње време посредством Ђиласових и Шолакових медија интересује за добробит вијетнамских радника који граде кинеску фабрику гума у Зрењанину и Мојковчана и Цетињана који у недељу треба да изађу на биралишта. За разлику од званичника из Београда који су је сви до једног спустили на земљу, црногорска власт ће очигледно прећутати овај њен испад, чак штавише УРА ће га искористити у пропагандне сврхе у последњим сатима уочи изборне ћутње. Од латентних Демохришћана илузорно је ичекивати било какву реакцију, имајући у виду њихову сензибилност и увиђавност према свему што долази од бриселских виших и нижих чиновника.

Замислите само да су слични изјаву у корист неког другог политичког субјекта два дана уочи избора дали неки званичници из Москве или не дај Боже Београда. Одмах би се у Ђиласовим медијима који свакодневно преносе Виолине опсервације везане  за политичку ситуацију у Србији и Црној Гори  пројавиле реакције бројних НВО активиста и независних аналитичара који би оптужили Русију и Србију за малигни утицај и мешање у изборни процес у другој држави. А кованице попут великоруског имеријализма и великосрпског хегемонизма репродуковале би таквом брзином све политчке опције, медији, аналитичари везани пупчаном врпцом за Прву и Другу фамилију.

Видећемо да ли ће министар спољних послова Ђорђе Радуловић реаговати и скренути пажњу фон Крамоној да њен наступ којим је у самом финишу предизборне кампање подржала једну политичку групацију представља недопустиво мешање у унутрашње ствари Црне Горе. Али како то очекивати од особе која је и сама “погурала” цетињски огранак УРЕ пре неколико дана, злоупотребљавајући тако службени положај - наводи "Борба".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)