КРИТИКУЈУ И РИВАЛИ И ПАРТНЕРИ: После дванаест месеци рада владе Здравка Кривокапића, већина разочарана и незадовољна

В. К.

04. 12. 2021. у 08:38

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић оптужио је премијера Здравка Кривокапића и његову владу да је минулих дванаест месеци служила великосрпским интересима у Црној Гори, али и геополитичким интересима Русије. У салви критика додао је да је актуелна извршна власт служила и интересима само једне верске заједнице у Црној Гори, алудирајући на Српску православну цркву.

КРИТИКУЈУ И РИВАЛИ И ПАРТНЕРИ:  После дванаест месеци рада владе Здравка Кривокапића, већина разочарана и незадовољна

Фото Влада ЦГ

- Ова влада довела је у питање чак и пут према Европи сматра Ђукановић. Извештај Европске комисије се не може прочитати другачије до овако како учитељица реагује на непослушног ђака у првом разреду основне - "у ћошак, окрени се према зиду и ћути, до смене". Ова влада уместо да служи својој, служила је другој држави.

У реаговању председник Владе поручује Ђукановићу да више никога не може да заплаши.

- О одласку у ћошак говори човек који је читав свој политички живот провео по ћошковима, иза леђа народа окружен ћутањем и зидовима организованих криминалних група. О ћошковима говори човек који је институције заменио политичким и криминалним ћошковима. О смени говори лидер партије коју је народ сменио. Ђукановићу, спустите тај ваш нервозно подигнути прст, више вам не стоји - одговорио је Кривокапић.

И управо из премијеровог кабинета реаговали су на наводе ДПС да имају већину за рушење Кривокапића и експертских министара.

- Председник ДПС-а (на корак до оставке) нам поручује како је време ове Владе време пропадања Црне Горе, подсећајући да се у извештају ЕК помиње афера "коверта", чији су главни актери, како наводе, управо Ђукановић и генерални секретар његове службе, бивши градоначелник Подгорице - истакли су из Владе.

Они лидеру ДПС-а саветују мање селективности и желе му успешне "зимске припреме за оставку".

- Не у Мајамију, не у Дубаију, не на Британским девичанским острвима, већ у Црној Гори - поручили су из премијеровог кабинета.

Година рада Владе наишла је на осуду и парламентарне већине, чак и листе "За будућност Црне Горе" чији је био носилац на изборима 30. августа прошле године. Најјачи конституент је понудио платформу двема другим коалицијама - Мир је наша нација и Црно на бијело, која се односи на формирање нове Владе без актуелног премијера и његовог тима. Констатује се да актуелна Влада није направила дисконтинуитет од претходне коју је водио Душко Марковић у унутрашњој и спољној политици као и борби против организованог криминала и корупције.

АМЕРИКА: РЕЗУЛТАТИ ИЗОСТАЛИ

САД очекују да ће црногорска влада испунити обећања, дата пре више од годину, да ће Црна Гора остати на евроатлантском курсу и дати приоритет реформама потребним за приступање ЕУ.

- Као и увек, резултати говоре више од речи. До данас, иако се улажу напори, ти конкретни резултати углавном изостају - саопштено је из амбасаде поводом годишњице избора црногорске владе на чијем је челу Кривокапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)