ЕУ И АМЕРИКА КРИТИКУЈУ ЦРНОГОРСКУ ВЛАДУ: Потребан консензус за наставак реформи

Novosti online

02. 12. 2021. у 22:06

СИТУАЦИЈА у Црној Гори је проблематична и постоји застој у преговорима са ЕУ, јер је последње преговарачко поглавље затворено пре четири године, оценио је Владимир Билчик, председавајући делегације Европског парламента у Парламентарном одбору ЕУ и Црне Горе за стабилизацију и придруживање.

ЕУ И АМЕРИКА КРИТИКУЈУ ЦРНОГОРСКУ ВЛАДУ: Потребан консензус за наставак реформи

Фото Влада ЦГ

-Сада је парламентарној већини потребно постизање националног консензуса у вези са реформама које су императив за прогрес на путу ка ЕУ у кључним подручјима — изборно законодавство и правосуђе, што је, морам рећи, сада на чекању, рекао је Билчик.

Он је навео да је питао амбасадора Црне Горе при ЕУ за рок до којег би та криза могла да буде решена, а да му је он одговорио да је то „питање од милиона долара“.

-То је императив да би се постигле реформе у кључним областима као што су изборне реформе и реформе у правосуђу. Нажалост, бојкот парламента и опозиције и власти у различитим периодима прошле године довели су до кашњења, додао је Билчик, објавио је „Дан“.

Поводом годину дана од избора црногорске владе огласила се и америчка амбасада у Подгорици, наводећи да САД очекују да ће црногорска влада испунити обећања, дата пре више од годину, да ће Црна Гора остати на евроатлантском курсу и дати приоритет реформама потребним за приступање ЕУ.

-Као и увек, резултати говоре више од речи. ​До данас, иако се улажу напори, ти конкретни резултати углавном изостају, навела је Амбасада САД, пренели су црногорски медији.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)