ИМАМО ВЕЋИНУ ДА СРУШИМО ВЛАДУ: Данијел Живковић, шеф посланичког клуба ДПС, о иницијативи за смену власти

В. КАДИЋ

03. 12. 2021. у 06:20

ДЕМОКРАТСКА партија социјалиста Мила Ђукановића је уверена да је одзвонило Влади Здравка Кривокапића и да ће кроз иницијативу опозиције да се о њеном поверењу гласа у Скупштини Црне Горе - доћи до циља.

ИМАМО ВЕЋИНУ ДА СРУШИМО ВЛАДУ: Данијел Живковић, шеф посланичког клуба ДПС, о иницијативи за смену власти

Ђукановићеви се надају повратку, Фото ДПС

Верују да ће неко из владајуће већине дати подршку њиховом предлогу и премијера и његове експертске министре послати у прошлост! Ова тема, кандидована по хитном поступку, наћи ће се на дневном реду новог скупштинског заседања које почиње 15. децембра.

- Више од две трећине владајуће већине је казало да ова влада нема подршку. ДПС је озбиљан субјект и немојте да сумњате да, кад се ухватимо одређеног посла, да ће он бити успешан. Тврдим да ће иницијатива за смену Владе имати потребну већину - казао је шеф посланичког клуба ДПС-а Данијел Живковић, додајући да је тим Здравка Кривокапића потрошио време грађана и да је "погубно деловао на државу, посебно у безбедносном сектору".

- Нажалост, тај сектор не може да гарантује мир и стабилност грађанима. Видимо како се понашају челници овог сектора. Међусобно не разговарају и свако покушава да буде газда.

Кад видимо именовања у полицији и АНБ-у, кад видимо компромитацију безбедносних служби и бојазан коју изражавају међународни партнери, то довољно говори о стању у том сектору - рекао је Живковић.

Посланик Демократске Црне Горе Драган Краповић саопштио је да су ванредни избори решење сваке политичке кризе, али да је једна од победничких коалиција "Мир је наша нација" става да они треба да се одрже 2024. године.

- Да би иницијатива прошла, потребно је да један од 41 посланика гласа за њу. Уколико би се десило да се било ко од посланика већине ипак на то одлучи, то би било прекрајање изборне воље, и то би коруптивно уништило Црну Гору - изјавио је Краповић.

Абазовић: Неће се вратити

ДРИТАН Абазовић, потпредседник Владе и лидер Грађанског покрета УРА, прилично самоуверено је изјавио да нема страха од повратка ДПС на васт.

- Чекамо 10. децембар, где ДФ треба да саопшти нешто. Немам нека спектакуларна очекивања. Ако им се иде на изборе, ја то не бих искључио као опцију. Ми се избора не плашимо - поручио је Абазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)