НСД ПЉЕВЉА: Ово је последња и опроштајна ДПС-ова забрана обележавања уједињења ЦГ и Србије у Пљевљима!

М.Д.

01. 12. 2021. у 16:01

НЕВЕРОВАТАН је ниво дрскости коју спроводи ДПС врхушка у Пљевљима према историјском памћењу и правима српског народа, саопштили су из Општинског одбора Нове српске демократије Пљевља, реагујући на забрану пљеваљске локалне власти, предвођене ДПС-ом, одржавања “Дана српског сабора” у пљевљаском Дому културе.

НСД ПЉЕВЉА: Ово је последња и опроштајна ДПС-ова забрана обележавања уједињења ЦГ и Србије у Пљевљима!

М.Дробњак

-Ово је атак на тробојку, ово је атак на национално достојанство српског народа, ово је атак на закон, ово је атак на слободу мишљења, ово је атак на културу, ово је последња и опроштајна забрана обележавања уједињења ЦГ и Србије у Пљевљима, ово је, поштовани суграђани, огољено лице уплашеног ДПС-а који ће следеће године, и више него заслужено, бити послат, једном за свагда, тамо гдје му је и место - на сметлиште пљеваљске политичке сцене-казали су из Нове српске демократије.

Они истичу да “ ошамућени услед катастрофалног пораза на парламентарним изборима, остаци остатака Демократске партије социјалиста у Пљевљима, покушавају да спасе што се спасити не може".

- Не можете ви, господо из ДПС-а, обликовати идентитет овог града аршинима Секуле Дрљевића и њему сличних узалудника. Запамтите, то је просто немогуће. Не можете ви раскинути вековне везе и заједничко памћење српског народа. Оне трају онолико колико и постоји овај народ. Надживеле су и Османлије, победиле су и Астроугаре, пред њима су падале царевине, а камоли један мали и агресивни ДПС-казали су из Нове српске демократије.

Они подсећају да су из локалне власти казали да одржавање поменуте манифестације може да наруши углед Центра за културу.

-Па, је ли могуће нарушити углед грађевини, од које сте на симболички и сваки други начин, направили синоним за корупцију, пословни промашај и скандал своје врсте, када сте у његову реконструкцију уложили толико средстава, па све и да су по среди биле реконструкције моста на Тари, скарадних локалних саобраћајница и свих недоврешних и незапочетих пројеката заједно - много је-кажу из НОВЕ.

Они су упитали како мисле из ДПС-а да избришу из колективног памћења српског народа светле историјске догађаје из прошлости, попут овог и, надасве, Свете Петке када је ова општина ослобођена од два царства?

-Силом и арогантским односом? Будите уверени да нећете успети. Нећете моћи, јер су Пљевља град литија и дубоко укорењеног српског националног идентитета који никога не угрожава, али који не да на себе-закључили  су из НОВЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)