УБИЦИ ПОЛИЦАЈЦА ПОНОВО 20 ГОДИНА: У Бијелом Пољу осуђен Енес Мемић (37) због убиства Ирфана Кујовића (42)

М. Секуловић

30. 11. 2021. у 19:23

У Вишем суду у Бијелом Пољу држављанин Србије Енес Мемић (36), из Гојаковића, недалеко од Бродарева, поново је осуђен на 20 година затвора због кривичног дела тешко убиства, које је починио убивши полицајца ЦБ Бијело Поље Ирфана Кујовића (42) у јулу 2015. године, док је био на службеној дужности.

УБИЦИ ПОЛИЦАЈЦА ПОНОВО 20 ГОДИНА: У Бијелом Пољу осуђен Енес Мемић (37) због убиства Ирфана Кујовића (42)

Фоот: Новости

Мемић је већ једном био осуђен истом временском казном затвора, али је Апелациони суд Црне Горе укинуо пресуду и случај вратио на поновно суђење јер је током истражног поступка који је против Мемића вођен у Основном суду у Бијелом Пољу утврђено да је тадашњи судија за истраге тог суда Драган Мрдак испитао неколико сведока. Потом је предмет уступљен Вишем суду у Бијелом Пољу где је Мрдак у међувремену изабран за судију и изрекао пресуду Мемићу.

Према наводима оптужнице која је против Мемића подигнута у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, он је кобне вечери око 19:45 сати, одбио да се заустави на знак полицајца Кујовића и ударио га "голфом", а потом се не заустављајући дао у бег.

Несрећни човек, отац четворо малолетне деце, убрзо је преминуо од тешких повреда. Одмах после удеса почела је потера за Мемићем у коју је био укључен и хеликоптер полиције и САЈ. Међутим, Мемић је успео да сакрије аутомобил, који је касније пронађен у једној провалији, а потом кроз врлети успео да се домогне БиХ.

Тамо је "пао" 9. децембра 2015, такође после одбијања да на знак полиције на Илиџи заустави возило. После потере, у слупаном "пасату", полиција је пронашла 15,5 килограма сканка.

Након одлежане казне, правосудни органи БиХ, изручили су Мемића Црној Гори у децембру 2018 године, где је убрзо почео судски процес против њега, на коме је тврдио да није починио убиство полицајаца тако што је колима прешао на супротну страну и покосио полицајца који је покушао да га заустави...

Мемић је и пре убиства полицајца имао посла са црнгорским органима гоњења. Због шверца марихуане коју је преносио из Албанине до Бијелог Поља па потом у БиХ, у јануару 2014. године у Вишем суду у Подгорици осуђен је на годину дана затвора...

И на поновољеном суђењу Мемић је негирао убиство полицајца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)