ПРВОГ ДЕЦЕМБРА "ДАНИ СРПСКОГ САБОРА": Прослава измештена после забране локалних власти

М.Д.

30. 11. 2021. у 20:30

У оквиру манифестације „Дани српског сабора“, у Пљевљима ће се 1. децембра, у свећаној сали хотела Пљевља, са почетком у 19 часова, обележити празник српског народа у Црној Гори – Дан уједињења Србије и Црне Горе, најавили су из Српског националног савета Црне Горе, Српског информативно-културног клуба "Свети Сава" и Српског културног центра "Патријарх Варнава", који су и организатори ове манифестације.

ПРВОГ ДЕЦЕМБРА ДАНИ СРПСКОГ САБОРА: Прослава измештена после забране локалних власти

М.Дробњак

Свечану беседу изговориће др Новица Станић. Док ће у уметничком програму учествовати: ансамбл „Књаз Милош“ Удружења „У име живих“ из Београда, етногрупа „Горица“ из Подгорице, и гуслар Васо Ђондовић. Културно-уметнички програм водиће Драган Алорић, уредник Српског радија.

Раније данас из Српског националног савета Црне Горе саопштили да локална власт у Пљевљима није дозволила српским организацијама да у оквиру манифестације „Дани српског сабора“ у Дому културе у Пљевљима обележе празник „Дан уједињења Црне Горе и Србије“.

Треба казати да се на попису из 2011. године  57,07 одсто становништва града под Голубињом изјаснило као Срби док се  67,52 одсто становника Пљеваља изјаснило да говори српским језиком.                     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)