МЕДОЈЕВИЋ УПОЗОРАВА: Црној Гори прети грчки сценарио

Novosti online

30. 11. 2021. у 12:34

ПРЕДСЕДНИК Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић осврнуо се данас на конференцији за медије на проблеме у пројекту “Европа сад”.

МЕДОЈЕВИЋ УПОЗОРАВА: Црној Гори прети грчки сценарио

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

- Шта је проблем са пројектом "Европа сад"? Пример може бити Грчка. Сваког дана нпр. долазите на посао и добијате бонус од 310 евра, то је била погубна политика Грчке. Машиновође су добијале бонус зато што су прали руке. Курири су добијали бонус јер су исправно достављали пакете. Све је то лепо. Има ли ико нормалан ко ће бити против тога? Али таква политика је Грчку довела у банкрот! - рекао је он.

Медојевић је казао да је идеја људи који стоје иза ове Владе хапшење једног или двојице високих функционера представити као да је то борба против криминала, а оваквим задуживањем се планира обесмислити економски систем.

- Јасно је да је план неодржив и да не може бити на дуги рок. Зашто се министру Спајићу жури? Зато што подиже плате очекујући изборе. Покушаће да добије власт на овој популистичкој причи. И кад би добио изборе, рећи ће да је ММФ забранио ово повећање - објаснио је лидер ПзП.

Медојевић је питао како се нико други у региону и Европи није сетио да овако укине доприносе на зараде. Јер је неодрживо.

- Јавне финансије у Црној Гори су у великој кризи. Ако их не поправимо, по моделу довођења инвестиција, поправке нас чека дужничко ропство. Чека нас Грчка - рекао је Медојевић.

Он је позвао све друштвене актере на договор.

- Црна Гора не може бити ни антисрпска, ни антицрногорска, ни антибошњачка ни антиалбанска. Није морално изопштити Србе из Владе - рекао је Небојша Медојевић.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)