СРБИ НЕ МОГУ ДА СЛАВЕ! Скандалозна одлука Јавне установе Центар за културу из Пљеваља

В.К.

30. 11. 2021. у 11:50

СРПСКИ национални савет Црне Горе издао је саопштење поводом одлуке локалне власти у Пљевљима, која није дозволила српским организацијама да обележе национални празник „Дан уједињења Црне Горе и Србије“.

СРБИ НЕ МОГУ ДА СЛАВЕ! Скандалозна одлука Јавне установе Центар за културу из Пљеваља

М.Дробњак

Саопштење за јавност Српског националног савета Црне Горе преносимо у целости:

- Обавештавамо јавност да локална власт у Пљевљима није дозволила српским организацијама да у оквиру манифестације „Дани српског сабора“ у Дому културе у Пљевљима обележе национални празник „Дан уједињења Црне Горе и Србије“. Јавна установа Центар за културу у Пљевљима своју одлуку да не дозволи обележавање националног празника српским организацијама образложила је дописом у којем наводи „да одржавање скупова у просторијама Јавне установе Центар за културу, који имају било какву конотацију која се може довести у везу са политичким, верским и националним окупљањима нарушава углед и сврху постојања установе, која је формирана искључиво за очување и развој културне делатности, као и организовање културних програма који су намењени свим грађанима Пљеваља и Црне Горе“.

Фото: Новости

Момчило Вуксановић

Одговор Јавне установе Цетар за културу из Пљеваља је само наставак већ виђене праксе да су све, и не само културне институције, у локалним самоуправама где је на власти антисрпска коалиција закључане за српски народ и српске организације, покушавајући да и даље на дрзак и неодговоран начин настави са реализацијом државног пројекта асимилације српског народа. Српски национални савет, као кровна организација, регистрована у Влади Црне Горе, заванично је упознала највиши орган извршне власти да је 1. децембар – Дан уједињења Црне Горе и Србије национални празник српског народа у Црној Гори и да га као таквог српски народ већ више деценија обележава и слави. Поступак локалне самоуправе у Пљевљима требало би да буде последње упозорење Србима и парламентарним странкама које доминантно гласа српски народ уочи предстојећих локалних избора да се једино саборношћу и заједништвом, како на локалном, тако и на државном нивоу може обезбедити просперитет и равноправност српског народа у Црној Гори. И поред непримереног покушаја локалне самоуправе у Пљевљима да у складу са њиховим жељама српском народу одређују националне празнике, манифестација саборности и културе, којом ће се обележити Дан уједињења Црне Горе и Србије, као највећа и најискренија жеља сваког честитог Србина, одржаће се 1. децембра 2021. године у свечаној сали хотела „Пљевља“ - истиче се у саопштењу које је потписао председник Српског националног савета др Момчило Вуксановић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)