КОЊЕВИЋ: Спајић и Кривокапић функционеру Бориса Тадића дају 3.000 евра месечно да их саветује

Novosti online

29. 11. 2021. у 18:34

ЧЛАН СДС-а Бориса Тадића Горан Радосављевић као саветник министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића од 1. марта зарађује 3.000 евра.

КОЊЕВИЋ: Спајић и Кривокапић функционеру Бориса Тадића дају 3.000 евра месечно да их саветује

Фото СДП

То је данас у Скупштини Црни Горе саопштио лидер СДП-а Рашко Коњевић постављајући питање министру Спајићу који је у одговору потврдио да је Радосављевић запослен у његовом ресору на основу Уговора о ђелу.

-Да ли знате ко је Горан Радосављевић и да ли он у било ком контексту има везе са системом наше државне управе? Он је запослен по Уговору о ђелу са примањем од 3.000 евра мјесечно. То је човјек који има политички педигре и који је врло активан у једној политичкој структури у Србији. И ви сте поред све приче о смањивању трошкова, зарада, оптимизације од 1. марта дали уговор господину Радосављевићу од 3.000 евра-казао је Коњевић.

Лидер СДП-а је додао и да има информацију да је Радосављевић под истим условима ангажован, коју ће провјерити.

- Бојим се да тај уговор није једини, а то ћу да проверим. Јутрос сам тражио од Вас да ми дате званично, а тражићу и од Генералног секретаријата Владе, јер добио сам информацију, а не желим да тврдим, да исти такав уговор господин Радосављевић има и у Генералном секретаријату Владе и да се зато представља савјетником премијера.

А да Вам не говорим господине Спајићу да је тај човјек учествовао у креирању одређених законских рјешења која се после тога критикују, посебно овај дио око пореске админинистрације. Имам мејл господине Спајићу. Чиме завређује неко, коме не спорим један дио његове академске референце, да поред све Ваше приче о уштедама има Уговор о ђелу од 3.000 евра. Тај човјек ради у НИС-у и зато сам Вас питао за маркирање нафтних деривата. Ради у НИС-у и овђе има један лијепи хонорар од 3.000 евра и посебно га интересује маркирање горива и зато то касни, јер министар Бојанић планира на другачији начин то да уради- навео је Коњевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)