МИЛОВЕ ПАЦКЕ РУСИЈИ: По сваку цену жели у Европу - "о деструкцији Москве излишно разговарати"

В. К.

27. 11. 2021. у 13:25

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић на конференцији Балкански интеграциони форум који се одржава у Подгорици, казао је да шта год да се догађало са даљом политиком проширења ЕУ, Црна Гора мора да настави свој европски пут.

МИЛОВЕ ПАЦКЕ РУСИЈИ: По сваку цену жели у Европу - о деструкцији Москве излишно разговарати

Фото Танјуг

Навео је да Црна Гора ни једном није била у недоумици када је у питању европски пут без обзира на утицај Русије.

- Само је једна озбиљна инвестиција била из Русије, а то је била инвестиција у алуминијумску индустрију, саопштио је Ђукановић, додајући да постоје још увек центри моћи који желе да воде Титову спољну политику, те да они који воде такву политику се нису ни сами определили ком кругу желе да припадну.

- Ми смо Европљани, ми се сматрамо својима на свом, не тражимо дозволу да се вратимо европској кући. Наравно морамо рачунати на правила ако желимо да будемо део ЕУ. И без тога нема озбиљне алтернативе. Шта је озбиљна алтернатива, ово што се нуди из Москве? Да ли неко овде види озбиљну понуду или види само деструкцију ЕУ јединства и европског система вредности, то је понуда која је алтернатива. И сад треба неко да прихвати. Мислим да је чак излишно разговарати на ту тему - рекао је Ђукановић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)