НЕ ПОСТОЈЕ ДОКАЗИ О МАСОВНОЈ ГРОБНИЦИ: Вицепремијер Дритан Абазовић одговарао посланицима у црногорском парламенту

И.Д.С.

27. 11. 2021. у 07:39

УВИДОМ у документациони фонд бивших служби нису пронађени материјали о постојању масовних гробница у којима се налазе тела цивила, припадника албанске националности са Косова из периода 1998-1999. године, казао је вицепремијер Дритана Абазовић одговарајући јуче на питање посланика ДПС-а Предрага Секулића.

НЕ ПОСТОЈЕ ДОКАЗИ О МАСОВНОЈ ГРОБНИЦИ: Вицепремијер Дритан Абазовић одговарао посланицима у црногорском парламенту

Фото Архива

Он је истакао да се залаже за расветљавање ратних злочина и да у скорије време очекује позитивне активности Тужилаштва у вези са једним таквим случајем.

Абазовић је такође поручио да је 30. августа прошле године пао "црногорски берлински зид" који је симболизовао слабе институције, корупцију и криминал, те да за актуелну владу неће бити недодирљивих криминалаца.

Потпредседник Владе, одговарајући на питање посланика Милоша Конатара које се односило на циљ посете САД, рекао је да је главна тема разговора била борба против корупције и организованог криминала, те ће Црна Гора тесно сарађивати са ЕУ и НАТО партнерима.

- Иза национализма на Западном Балкану најчешће стоје финансијски кругови који су директно повезани са организованим криминалом и корупцијом. Иза генерисања национализма, верског фундаментализма, било чега што изазива поларизацију, стоје људи који не желе да овај регион иде другим путем и да се сачува у овом институционалном стању који не може да одговори правди - рекао је Абазовић и нагласио да ће ускоро бити остварена позитивна економска и политичка изненађења која је недавно најавио, а која ће показати да ли су његове тврдње утемељене.

Дритан Абазовић, Фото Принтскрин

Поводом недавног догађаја када је власник КАП-а Веселин Пејовић саслушан због претњи директору Агенције за заштиту природе, вицепремијер је поручио свим тајкунима да "када желе да спрече некога да ради по закону, позову њега да прете".

Одговарајући на питање посланице Драгиње Вуксановић Станковић (СДП) шта је Влада урадила како би спречила огроман пораст говора мржње и инцидената на националној основи, Абазовић је казао да Влада покушава да афирмише вредности помирења, истичући да су једина Влада из региона која је сменила министра због трагичног догађаја из прошлости. Потпредседник Владе поручио је и да поделе и повици који доводе до генирасања мржње долазе више од опозиције него од власти, те посланици Вуксановић Станковић спочитао да му је псована муслиманска мајка на скуповима које је организовала њена партија против њега лично.

НЕМОГУЋЕ ЗАМЕНИТИ ЦЕЛУ ПОЛИЦИЈУ

- ИМА људи унутар система који су неспремни да се обрачунају са свим негативностима друштва. Грађани треба да разумеју да не можемо да заменимо 5.000 службеника који раде у Управи полиције, као ни 250 службеника или тужилаца који раде у Црној Гори и доведемо људе са стране који ће непристрасно да раде - рекао је Абазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)