ПЉЕВАЉСКА ЛОКАЛНА ПРЕДУЗЕЋА У БЛОКАДИ: Нису могла да репрограмирају доспеле пореске обавезе

М.Д.

26. 11. 2021. у 13:17

УПРАВА прихода је, због неизмиривања доспелих пореских обавеза, блокирала рачуне пљевљаским локалним предузећима Чистоћа, Водовод, Гријање, Локалне путеве, Центар за спорт и рекреацију и Радио-телевизију Пљевља.

ПЉЕВАЉСКА ЛОКАЛНА ПРЕДУЗЕЋА У БЛОКАДИ: Нису могла да репрограмирају доспеле пореске обавезе

М. Дробњак

 Управа прихода је, због неизмиривања доспелих пореских обавеза, блокирала рачуне пљевљаским локалним предузећима Чистоћа, Водовод, Гријање, Локалне путеве, Центар за спорт и рекреацију и Радио-телевизију Пљевља.

Блокада је уследила након што предузећа нису могла да репрограмирају доспеле пореске обавезе.

-Након информације да је Пореска управа блокирала рачуне свим локалним предузећима, апсолутно је постало јасно да актуелна власт у Пљевљима није кадра да управља процесима у нашем граду. Како другачије тумачити ситуацију у коју је актуелна власт довела сва локална предузећа, својим игнорантским односом и тако индиректно и континуирано доводи у питање јавни интерес свих грађана у Пљевљима-казао је Миљан Ровчанин, одборник Демократа у локалној скупштини.

Он истиче да, након што су дозволили да се агенција за стамбено пословни фонд угаси, након што су увођењем стечаја „најурили“ двадесетак радника из Комуналних услуга, представници локалне управе константно забијају главу у песак пред изазовима у  које су својим чињењем довели апсолутно сва локална предузећа.

-Да ствар буде гора, блокирани су рачуни и ДОО Гријање и Локални Путеви, у ситуацији пред зимску сезону, када огроман број грађана зависи од рада ових друштава-казао је Ровчанин.

Он је апеловао на представнике локалне управе да у што скоријем року изнађу решење за нагомилане проблеме у којима се налазе друштва са ограниченом одговорношћу, да се менаџменти поменутих фирми не баве изменама систематизација, променом директорских уговора, већ да заједно, још ових пар месеци колико ће се налазити на поменутим позицијама, покушају изнаћи решења за горуће проблеме.

Управа прихода блокирала је шест пљеваљских општинских предузећа због неизмиривања доспелих пореских обавеза у износу од око 2,6 милиона еура.

Иако је постојала законска основа за блокаду рачуна на целокупан дуг, управа прихода блокирала је рачун пљеваљских предузећа на око десет одсто од приспелих неплаћених обавеза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)