ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ БАРУ НЕПУНИХ ДВА МИЛИОНА ЕВРА: Барани на последњем месту по опредељеним средствима

Б.Дабић

26. 11. 2021. у 13:00

ОПРЕДЕЉЕНИХ око два милиона евра из капиталног буџета Црне Горе за пројекте у општини Бар, оштро је критиковао Општински одбор Социјалдемократа (СД) Бар истичући: „Бар заслужује много издашнију економско-финансијску подршку за капиталне пројекте са државног нивоа и сасвим смо сигурни да ће то бити препознато у агенди нове Владе”.

ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ БАРУ НЕПУНИХ ДВА МИЛИОНА ЕВРА: Барани на последњем месту по опредељеним средствима

Фото: Лука бар

У саопштењу Општинског одбора Социјалдемократа (СД) Бар се наводи: 

- Грађани Бара су 77. рођендан свог града дочекали заседањем локалног парламента на чијем дневном реду је било усвајање ребаланса буџета за 2021. годину, због суфицита буџета, односно буџетских остварења која су премашила планирано. Друга година коју је обележила пандемија корона вируса, једна је од успешнијих у новијој историји града под Румијом. Година прожета пројектима од значаја за развој нашег града, улагањима у путну, комуналну и спортску инфраструктуру, година у којој су решени многи вишегодишњи проблеми, представља годину која би Бару могла бити водиља за даљи, бржи и значајнији напредак- саопштили су из Општинског одбора Социјалдемократа Бар.

Очигледно је, наводе из СД-а, оваква година послужила је актуелној Влади Црне Горе да неспоран развој нашег града "убрза" и са државног нивоа. 

- У капиталном буџету Црне Горе, који ове године бележи раст од 94 милиона евра, граду који треба да буде један од носилаца туристичког и економског развоја Црне Горе опредељено је непуних два милиона евра, па вредност капиталног буџета у односу на општину Бар, по глави становника доноси последње, 24. место у Црној Гори. Једино, донекле, разумно образложење овакве одлуке одлазеће Владе, премијера и ресорног министра је то да је мизеран износ капиталног буџета који се односи на пројекте у општини Бар за наредну годину, пропорционалан њиховим очекивањима за политичке субекте који чине владајућу већину у Скупштини Црне Горе, на будућим локалним изборима у Бару. У сваком случају, Бар заслужује много издашнију економско-финансијску подршку за капиталне пројекте са државног нивоа и сасвим смо сигурни да ће то бити препознато у агенди нове Владе - закључује се у саопштењу Општинског одбора Социјалдемократа Бар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)