СКИДАЈТЕ ОЗНАКУ ТАЈНОСТИ: Кнежевић упутио захтев АНБ-у

В. К.

19. 11. 2021. у 13:07

МИЛАН Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта, затражио је да Агенција за националну безбедност скине ознаку тајности са докумената везаних за случај покушаја тероризма на дан парламентарних избора 2016. године, и да уђу у доказни материјал за поновно суђење, које је заказано за јануар идуће године.

СКИДАЈТЕ ОЗНАКУ ТАЈНОСТИ: Кнежевић упутио захтев АНБ-у

Фото архива

Кнежевић је оптужио Миливоја Катнића, специјалног државног тужиоца, да кроз нова саслушања и формирање предмета покушава да прикрије трагове злоупотребе службеног положаја и њега и његовог заменика Саше Чађеновића.

- Али и некадашњих челних људи АНБ-а и људи у црногорском правосуђу који су уз политички амин Мила Ђукановића и Душка Марковића организовали фарсу познату као државни удар на дан 16. октобра 2016, како би омогућили ДПС-у да намакне неопходне мандате кроз смањену излазност бирача - саопштио је за портал Јавног сервиса Кнежевић, који је јуче био позван у СДТ поводом изјаве да је у складу са Законом о тајности података "разоткрио криминалну аферу усмерену против ДФ-а, као и усмерену на угрожавање уставног поретка и безбедности државе, али и континуирана кривична дела које су људи из безбедносног и правосудног сектора спроводили од 2016. до 2020. године".

- Имали су за циљ да Андрију Мандића и мене, потпуно невине, пошаљу у затвор. Неколико пута сам позвао директора АНБ-а Дејана Вукшића да скине ознаку тајности са тих докумената. Са тимом мојих адвоката ћу инсистирати да се материјали АНБ-а, који се односе на 2016. годину, посебно на периоду од 5. до 16. октобра, уврсте у доказни материјал и буду предочени суду, а и црногорској јавности, јер институционална хајка која је вођена против нас и нашег политичког савеза за ових пет година мора да се заврши са институционалном сатисфакцијом за нас и наше породице и да сви који су у чествовали у томе кривично одговарају - поручио је Кнежевић.

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦАЈАЦ ОДЛОЖИО ОРУЖЈЕ ПА СЕ ПРЕКРСТИО - Уз Божију помоћ органи реда сачували манастир

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)