ИСТОРИЧАР РАКОВИЋ: Синод СПЦ не верује Кривокапићу

Novosti online

09. 11. 2021. у 17:34

ИСТОРИЧАР др Александар Раковић казао је за РТВ да Свети архијерејски синод Српске православне цркве очигледно не верује довољно премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу јер се не зна какве се намере крију иза потеза црногорског премијера.

ИСТОРИЧАР РАКОВИЋ: Синод СПЦ не верује Кривокапићу

Фото: Принтскрин РТС ТВ

Наиме, каже Раковић, питање је да ли Здравко Кривокапић жели да употреби потписивање Темељног уговора за оснивање странке и промоцију свог политичког концепта, како би то показао као подршку Српске православне цркве њему лично.

Раковић је додао како очекује да ће Синод СПЦ упутити Кривокапићу примедбе и сугестије на чак три нацрта Темељног уговора која је послао претходних месеци и да ће тражити од њега да појасни због чега је унео корекције и шта треба да значе те корекције.

Према Раковићу, тиме ће, уместо да се потпише већ усаглашена верзија Темељног уговора, расплет о овом питању сачекати бар средину 2022. године.

С тим у вези, нагласио је Раковић, и Митрополија црногорско-приморска би требало да се чува тога да Кривокапић употреби ову епархију Српске православне цркве као подршку у страначкој борби.

Раковић је рекао да је Мики Спајић у разговору са српском дијаспором у Сједињеним Америчким Државама најавио оснивање странке, тако да Кривокапић и друштво само чекају погодан моменат да то и учине.

БОНУС ВИДЕО: ПРОЦУРИО СНИМАК СА ЦЕТИЊА - Мило и Чанак хаос на Цетињу организовали уз чивас и пиво

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)