НАЂИТЕ МРДАКОВЕ УБИЦЕ: Стоји истрага о убиству радника обезбеђења поште у Никшићу

В. КАДИЋ

04. 11. 2021. у 07:11

ХРАБРОСТ и одлучност да спречи пљачку испред никшићке поште Љубиша Мрдак (51), радник обезбеђења платио је животом.

НАЂИТЕ МРДАКОВЕ УБИЦЕ: Стоји истрага о убиству радника обезбеђења поште у Никшићу

УБИЈЕН Љубиша Мрдак, Фото Приватна архива

Тишина која је након убиства 20. октобра убрзо завладала огорчила је житеље овог града, јер истрага није дала резултате. Управо зато његови пријатељи, саборци и родбина окупили су се јуче на месту злочина у 8.50.

Некадашњег припадника Седмог батаљона Војске Југославије и учесника литија за одбрану светиња Српске православне цркве у Црној Гори, убили су још увек непознати маскирани разбојници, наоружани дугим цевима. Мрдак је покушао да спречи пљачку око 380.000 евра који су били намењени никшићким пензионерима.

- Са овога места упућујемо апел надлежним органима који треба да се баве починиоцима овога свирепог злочина да раде свој посао. Ово је скуп упозорења са поруком да нећемо дозволити да Љубиша буде још један нерешен случај - поручио је Веселин Гаро Ђоковић, његов саборац, најављујући за недељу нови скуп грађана Никшића у 12 сати који ће се одржати на Тргу Шака Петровића, како би се надлежни приморали да до краја расветле овај злочин који је озлоједио Никшићане.

Упозорења надлежнима да нађу починиоце, Фото В. К.

Поводом ове трагедије градоначелник Никшића Марко Ковачевић истакао је да је Мрдак био пример часног и храброг човека који је то доказао својим животом до последњег часа.

- Позивам надлежне органе да учине све да открију починиоце овог злочина у ком смо изгубили нашег брата Љубишу. Он је стао први и у овој борби. Да први поднесе терет и супротстави се злу. Морамо показати да то није урадио узалуд. Ова земља мора показати да је достојна синова какав је био Љубиша - поручио је Ковачевић.

ПОВЕЗАНИ СА ЗЛОЧИНОМ

УПРАВА полиције са овим злочином повезује Никшићанина Митра Кнежевића и Билећанина Стојана Албијанића. У међувремену Албијанић је након саслушања пуштен на слободу јер Тужилаштво Црне Горе није тражило одређење притвора. С друге стране, Кнежевићу је одређен притвор од 30 дана.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕБАМА ОД 500 ДО 1.000 ЕВРА: Из Министарства финансија најављују исплату надокнаде после техничког ребаланса на наредној седници владе