"ОБРУЧ" ОКО ЂУКАНОВИЋА: "Пандорини папири" У ЦГ под лупом Брисела

В. К.

27. 10. 2021. у 22:27

"Пандора папири", случај који је уздрмао регион, али и Црну Гору, биће под лупом Брисела. Из Делегације Европске уније у Црној Гори поручили су да ће наставити да прате овај догађај. Разумели су да је Тужилаштво формирало предмет у вези са "папирима" и сада се очекују резултати.

ОБРУЧ ОКО ЂУКАНОВИЋА: Пандорини папири У ЦГ под лупом Брисела

Фото Танјуг/АП

Председник Црне Горе Мило Ђукановић и његов син Блажо су 2012. године склопили тајне уговоре о управљању њиховом имовином, скривајући се иза компликоване мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских Девичанских острва, Панаме и Гибралтара, а син председника Црне Горе је искористио ту структуру да формира и две скривене компаније са ћеркама фирмама у Лондону и Црној Гори. Ове податке саопштио је Истраживачки центар Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) кроз глобалну истрагу о офшор пословима коју је водио Међународни конзорцијум истраживачких новинара са партнерима из 117 земаља.

Блажо Ђукановић је дао изјаву тужилаштву, док ће се Мило Ђукановић тим поводом изјаснити писаним путем.

Више функционера Демократске партије социјалиста огласило се поводом овог случаја наводећи да се ради "координисаним нападима" и "фабрикованим аферама".

- Када нема формуле и решења да се оживи нашминкани мртвац од власти која је у завршном чину нестајања, онда се мора наћи начин да се све замаскира причом о измишљеним аферама - поручио је председник посланичког клуба ДПС Данијел Живковић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)