"СИНОВАК" СТИГАО У ЦРНУ ГОРУ: Чак 100.000 доза као донација Турске

М. С.

27. 10. 2021. у 12:39

У ЦРНУ Гору јутрос је стигло 100.000 доза Синовак вакцина.

СИНОВАК СТИГАО У ЦРНУ ГОРУ: Чак 100.000 доза као донација Турске

Фото: Министарство здравља Црне Горе

На подгоричком аеродрому донацију Турске дочекала је министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић, генерални директор Директората за дигитално здравље Александар Секулић и амбасадорка Турске у Црној Гори госпођа Сонгул Озан.

Др Боровинић Бојовић је захвалила на вредној донацији, која је договорена током недавне посете делегације црногорског министарства здравља Турској, када се министарка срела са турским колегом Фахретином Коџом.

- Ова донација резулат је традиционално добрих и пријатељских односа између две државе, као и великог степена солидарности и изграђених мостова који постоје између наших земаља. Користим ову прилику да се још једном захвалим госпођи амбасадорки, као и мом драгом колеги, министру здравља и наравно целој држави Турској, свим њеним грађанима и Влади на овако вредној и важној донацији. Сигурна сам да ће ове вакцине спасити не мали број живота грађана Црне Горе, казала је др Боровинић Бојовић, која је позвала све грађане, који то још нису учинили, да се у најбржем могућем року вакцинишу и на тај начин помогну у превазилажењу постојеће кризе, спасу сопствене животе и животе својих најближих. 

- Вакцинација и основне епидемиолошке мере једини су сигуран пут изласка из постојеће кризе - казала је министарка Боровинић Бојовић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Српска фабрика вакцина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)