СУСПЕНДОВАТИ КАТНИЋА: Милан Кнежевић о афери "Прислушкивање" и седници одбора

В. КАДИЋ

27. 10. 2021. у 07:39

МИЛАН Кнежевић, председник скупштинског Одбора за одбрану и безбедност и један од лидера ДФ, изјавио је да Миливоја Катнића, главног специјалног државног тужиоца, треба одмах суспендовати и процесуирати, јер, како је оценио, целу аферу прислушкивања његовог кабинета, покушава да сведе на злоупотребу службеног положаја.

СУСПЕНДОВАТИ КАТНИЋА: Милан Кнежевић о афери Прислушкивање и седници одбора

Фото ДФ

Кнежевић сумња да Катнић на начин на који је формирао оптужни предлог покушава да сакрије Мила Ђукановића или Душка Марковића.

- Транскрипти прислушкивања Катнића нису само завршили код вођа криминалних група већ и код државних функционера који су у том тренутку били повезани са Одборима за безбедност и одбрану. Лука Булатовић није разоткрио уређаје у Катнићевом кабинету. То нека буде јавна порука свима који су нагађали шта је био мотив његовом самоубиству - рекао је Кнежевић, питајући због чега се оволико дуго чека на обдукцију.

Он тврди да је бивши директор АНБ, Перуничић, обезбедио кућу за монтирање "државног удара".

- Катнић је саопштио нове детаље о државном удару. Први сведок, Паја Велимировић, који се у исказу сетио мојковачке битке, то урадио по налогу извесног попа. Он се попу исповедио у неком манастиру, а поп му је рекао да се пријави у Центар безбедности. То је нови елемент ове бруталне монтаже. Миливоје Катнић је саопшио на седници да је постојао и други сценарио. Катнић је рекао да је планирао масовно крвопролиће становника Рожаја одстране ДФ-а. И то све је рекао у присуству Дражена Бурића. Демократски фронт ће поднети кривичну пријаву због тврдњи Катнића - поручио је Кнежевић.

Саопштени тајни подаци?

УПРКОС обавештењу да су подаци који ће се на седници разматрати тајни и да није дозвољено уношење електронских уређаја и снимање седнице, као и да је забрањено изношења у јавности података који су разматрани, председник скупштинског Одбора на сазваној конференцији за медије, саопштио је одређене тајне податке презентоване на седници, као и ток седнице, што  представља тешку злоупотребу коју је председник Одбора починио, наводи се у саопштењу СДТ.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)