О СЕДМОРО СИРОЧАДИ САД БРИНЕ СТРИЦ: Након породичне трагедије у дому Шкријеља у Дашчој ријеци, недалеко од Петњице

М. С.

26. 10. 2021. у 07:39

НА северу Црне Горе још се препричавају детаљи нечувене породичне трагедије до које је дошло у петак у планинском селу Дашча Ријека, недалако од Петњице, након које је седморо деце остало без оба родитеља...

О СЕДМОРО СИРОЧАДИ САД БРИНЕ СТРИЦ: Након породичне трагедије у дому Шкријеља у Дашчој ријеци, недалеко од Петњице

Породични дом Шкријеља у селу Дашча Ријека, Фото Принтскрин

Ахмет Шкријељ (50), ударцима чекићем убио је супругу Е. Ш. (39) и тешко повредио ћерку А. Ш.(15), која се још лечи у Општој болници у Беранама. После злочина пронађен је обешен.

Осим повређене девојчице, породичној трагедији присуствовало још четворо њене браће и сестара млађих од 14 година.

Рођак Шкријеља каже да родбина није дозволила да шесторо деце заврши у Дому за незбринуту децу, већ да је бригу о њима преузео стриц. Седмо дете завршава средњу верску школу у Подгорици.

- Јављају се људи спремни да на разне начине помогну. Мислим да ће ускоро почети градња куће за мале чланове породице Шкријељ. Међутим, биће им веома тешко - прича рођак ове породице.

Ахмет је због породичног насиља већ робијао три месеца у затвору у Бијелом Пољу и поставља се питање да ли се и ова несрећа могла спречити. Често је малтретирао укућане и то је било познато свима. Пријављиван је полицији, али, суд му није изрекао меру забране приласка супрузи и деци које је злостављао.

Помоћ

ПОМОГАО сам Шкријељима и као човек и као председник Општине Петњица. Спремни смо да и даље помажемо, колико можемо. Мука је ово велика - каже председник Општине Петњица Самир Аговић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)