ПЕРУНИЧИЋ НИЈЕ САМ КРИВ ЗA СВЕ: Челници безбедносног сектора сатима пред члановима ресорног скупштинског одбора

В. К.

26. 10. 2021. у 08:38

Ситуација безбедна и редовна. Ово је новинарима после седмочасовног саслушања челника безбедносног сектора и тужилаштва у вези са безбедносном ситуацијом у земљи саопштио потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

ПЕРУНИЧИЋ НИЈЕ САМ КРИВ ЗA СВЕ: Челници безбедносног сектора сатима пред члановима ресорног скупштинског одбора

Фото Скупштина ЦГ

Седница је била затворена за јавност, а осим њега саслушани су вршилац дужности Врховног државног тужиоца Дражен Бурић, главни специјални тужилац Миливоје Катнић, директор Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић и шеф специјалног полицијског одељења Драган Радоњић.

- Разговарали смо врло отворено - рекао је Абазовић, не желећи да детаљније коментарише то што је бивши директор Агенције за националну безбедност Дејан Перуничић пуштен да се брани са слободе. 

- И те како постоји одговорност Перуничића, али мене не могу да убеде да је он налогодавац.

Фото Скупштина ЦГ

Ако је логика да је Перуничић једини кривац за прислушкивање Катнића, ја у то не верујем.

Грађани нека вреднују да ли ово што неко ради има елементарне логике. Ја верујем да су на неки начин повезани прислушкивање Катнића и самоубиство бившег функционера АНБ Луке Булатовића. Могуће је да он психички није могао да издржи незаконитости из ранијег периода. Нисам сигуран да је Булатовић разоткрио неку аферу, па ни прислушкивање Катнића.

Дејан Перуничић, Фото ТВ ЦГ

Абазовић је додао да је директор Управе полиције Зоран Брђанин, када су у питању дешавања на Цетињу, радио све по закону.

- Поступање полиције је било професионално, ефикасно и безбедно за грађане, закључио је вицепремијер.

Сумња се да је у време Перуничићевог мандата АНБ прислушкивала специјалне тужиоце, па и главног Миливоја Катнића, али и митрополита Амфилохија, као и новинаре.

Управо минулог петка, док је трајала седница Одбора на којој је усвојена иницијатива за контролно саслушање, из Специјалног државног тужилаштва стигла је вест да је Перуничић пуштен из притвора да се брани са слободе. Милан Кнежевић је и тада као и током саслушања људи из безбедносног сектора тврдио да је Дејан Перуничић могао да прима налоге за прислушкивање само од двојице људи - Мила Ђукановића и Душка Марковића.

Урушавање

Кнежевић је пред почетак саслушања казао да се не сме дозволити никада више да се делови безбедносног сектора отргну од Устава и закона и срасту са организованим криминалом.

- Није тајна да је у Црној Гори безбедносна ситуација нарушена, али и друштвено-политичка ситуација. Све то је последица стања уназад неколико деценија - рекао је за наш лист Кнежевић.

Комите прете

Фејсбук-група "Црногорско прољеће" најављује да се приближава дан када ће се одржати нови патриотски скуп у Подгорици.

- Грађанке, грађани Црне Горе, приближава нам се најављени скуп у Подгорици. У наредним данима биће објављен тачан датум и време скупа. Спремајте се. Тај дан ће се Подгорица црвенети од наших застава, али овај пут нема разилажења до испуњења захтева који ће бити прочитани на скупу. Протест ће се поступно радикализовати док год ова срамна такозвана влада не оде - запретиле су комите.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)