МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ПРЕД САСЛУШАЊЕ ДРИТАНА АБАЗОВИЋА: Последице могу да буду несагледиве

Novosti online

24. 10. 2021. у 20:09

ПРЕДСЕДНИК скупштинског Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић (Демократски фронт) казао је да се не сме дозволити никад више да се делови безбедносног сектора отргну од Устава и закона и срасту с организованом криминалом.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ПРЕД САСЛУШАЊЕ ДРИТАНА АБАЗОВИЋА: Последице могу да буду несагледиве

Фото архива

Милан Кнежевић је то рекао уочи сутрашње седнице Обора којој ће саслушати представнике безбедносног сектора.

- Сутрашње контролно саслушање треба да покаже значај институција које имају задатак да се боре против организованог криминала и корупције. Не могу ни претпоставити какве информације ћемо сутра добити, али свакако је заједничка обавеза да допринесемо да се никад више делови безбедносног сектора не отргну од Устава и закона и срасту с организованом криминалом - истакао је Кнежевић.

Скупштински Одбор за безбедност и одбрану саслушаће сутра потпредседника Владе Дритана Абазовића, вршиоца дужности врховног државног тужиоца Дражена Бурића и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, поводом дешавања у безбедносном сектору.

Одбор ће, како је најављено, саслушати и директора Агенције за националну безбедност (АНБ) Дејана Вукшића и шефа специјалног полицијског одељења Драгана Радоњића.

Одлуку о контролном саслушању Одбор је донео једногласно, на иницијативу председника тог тела Милана Кнежевића.

Образлужући иницијативу, Кнежевић је казао је да није тајна да је у Црној Гори нарушена, не само безбедносна, већ и друштвено-политичка ситуација, и да је то последица наслеђеног вишедеценијског стања.

- Плашим се да је ових дана и недеља безбедносна ситуација толико кулминирала, да последице могу да буду несагледиве, и сматрам да је надлежност Одбора да учини све и допринесе да се сачува интегритет и институција и државе Црне Горе - додао је Кнежевић.

Седница ће бити одржана у просторији за разматрање материјала означених степеном тајности.

(РТЦГ)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦАЈАЦ ОДЛОЖИО ОРУЖЈЕ ПА СЕ ПРЕКРСТИО: Уз Божију помоћ органи реда сачували манастир

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)