ЛИТАР БЕНЗИНА 1,5 ЕВРО: Рекордна цена горива у Црној Гори - четрнаесто поскупљење у 2021. години

Б.Дабић

24. 10. 2021. у 14:23

У ЦРНОЈ Гори од уторка рекордна цена горива. Цена литра бензина коштаће 1,5 евра што је до сада незапамћено. Ово ће бити 14. поскупљење горива од почетка године.

ЛИТАР БЕНЗИНА 1,5 ЕВРО: Рекордна цена горива у Црној Гори - четрнаесто поскупљење у 2021. години

Фото Танјуг

Државни секретар за енергетику Марко Перуновић потврдио је да ће од уторка литар дизела у Црној Гори коштати 1.33 евра, а бензина 1.46 и 1.5 евра.

- Цене горива ће расти све док буде расла цене сирове нафте на светској берзи, или док не дође до промене акцизне политике, казао нам је Перуновић. Он је мишљења да је велика грешка што Црна Гора нема дефинисане резерве нафте у складиштима, како би и на тај начин могла да утиче на цену горива.

Цене нафтних деривата у Црној Гори међу највећим су у региону, а гориво у Црној Гори је скупље и од бројних држава ЕУ. 

Половином октобра одржани су протести у Подгорици због високих цена горива. Из Социјалдемократске партије су тада саопштили да имају подршку свих партија за смањење акциза на гориво.

Позвали су председника Скупштине Алексу Бечића да што пре сазове седницу, на којој би се расправљало о Закону који ће регулисати ту област. 

Члан председништва СДП-а Мирко Станић казао је да су се окупили испред Министарства, како би послали поруку министру Милојку Спајићу да постојеће стање са ценама горива није одрживо. 

Са протеста је поручено да овако високе цене горива утичу на стандард грађана и утичу на цене превоза и прехрамбених производа. Од 10 евра које грађанин сипа у резервоар, шест евра иде држави за акцизе и ПДВ, а само четири евра је стварна цена горива.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Како је пао Мило Ђукановић?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)