СМЕНА БЕЗ ОБРАЗЛОЖЕЊА: Дамјановић више није директор Управе прихода и царина

З. З.

23. 10. 2021. у 07:39

БЕЗ посебног образложења, на телефонској седници, када је већина челника владе ван државе, одлучено је да се смени, или како су објаснили из извршне власти, да се не продужи статус в. д. директора Управе прихода и царина Александру Дамјановићу.

СМЕНА БЕЗ ОБРАЗЛОЖЕЊА: Дамјановић више није директор Управе прихода и царина

Фото Приватна архива

Критике због те одлуке стижу са свих страна.

Дамјановић је постављен за вршиоца дужности директора Управе прихода и царина, након што су сједињене четири управе, у марту. Очекивало се да се именују помоћници, а уместо тога стигла је одлука да он буде смењен. За новог в. д. именована је Милена Петричевић, која је раније радила у кабинету Душка Кнежевића, одбеглог бизнисмена који је на међународним потерницама.

Вест о смени Дамјановића изненадила је многе, и оне у владајућој већини и у опозицији, а разлог је што је за шест месеци, како је оцењено, постизао значајне резултате. Остварена је рекордна наплата прихода, заплењена највећа количина кокаина на Балкану, чак тона и 400 килограма, те почело спречавање шверца цигарета. Осим тога, почела је потпуна имплементација закона о електронској фискализацији.

Дамјановић је затражио Милојку Спајићу, министру финансија, да образложи своју одлуку. Чекаће, каже, да се министар врати са службеног путовања, који је у тронедељној посети САД. Он није једини који очекује одговор Спајића. То су учинили и из Савеза грађана ЦИВИС.

Из опозиционог СДП-а је оцењено да је смена Дамјановића последица тога што Спајић није могао политички да га контролише.

Коме је сметао?

- Влада наставља да шири негативан тренд "сече" кадрова који су савесно и одговорно радили свој посао - казао је лидер Радничке партије Максим Вучинић.

- Дамјановић је остварио значајне резултате, нарочито у спречавању шверца цигарета, као и приликом недавне акције заплене тоне и по кокаина у Мојановићима код Подгорице.

Остаје питање коме је сметало што Дамјановић савесно и одговорно обавља свој посао?

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)