ПЉАЧКАО ШИРОМ БиХ И ЦРНЕ ГОРЕ: Вишеструко осуђивани разбојник осумњичен за учешће у разбојништву у Никшићу

О. МАТАВУЉ

23. 10. 2021. у 06:34

МИТАР Кнежевић (41), родом из Никшића, ухапшен је због сумње да је учествовао у оружаној пљачки поште у Никшићу у којој су маскирани разбојници убили радника обезбеђења Љубишу Мрдака и наводно украли око 400.000 евра.

ПЉАЧКАО ШИРОМ БиХ И ЦРНЕ ГОРЕ: Вишеструко осуђивани разбојник осумњичен за учешће у разбојништву у Никшићу

Запаљени џип који је коришћен током оружане пљачке, Фото В. Кадић

Кнежевић је приведен у Игалу, где је полиција претресла стан у којем је боравио. Након хапшења одређено му је 72-часовно задржавање, док је раније ухапшени Стојан Албијанић (27) из Билеће после испитивања пуштен на слободу и црногорско правосуђе није тражило његово притварање.

Како сазнајемо, Албијанић је испитан на околности набавке "нисан кашкаија" који је коришћен у пљачки, а не због директног учешћа у крвавом разбојништву.

- Тужилаштво је, поступајући по молби Вишег државног тужилаштва Црне Горе, у својству осумњиченог саслушало С. А. из Билеће због почињеног кривичног дела криминално удруживање. По замолници су извршени и претреси просторија и возила које је користио и одузети предмети биће достављени Вишем државном тужилаштву Црне Горе - рекао је портпарол ОЈТ Требиње Срђан Вукановић.

Митар Кнежевић приликом једног хапшења у Бањалуци, Фото О. Матавуљ

У полицији сазнајемо да се Кнежевићева улога у пљачки детаљно истражује, а истовремено се трага и за осталим учесницима разбојништва. Засад нема индиција да су пљачкаши пореклом из БиХ и истрага је усмерена ка Црној Гори.

Иначе, ухапшени Кнежевић у полицијским евиденцијама важи за окорелог криминалца који је више пута осуђиван због оружаних пљачки. У августу 2016. правоснажно је осуђен на пет година и седам месеци затвора због пљачке 540 КМ из пумпе "Нестро петрол" у Бањалуци и поседовања оружја.

УБИЈЕН Љубиша Мрдак, Фото Приватна архива

 

Претходно је због пљачке 25.000 евра из Прве црногорске банке у Подгорици 2010. године осуђен на пет и по година затвора. Због шверца 20 килограма марихуане из Црне Горе у Бањалуку 2007. је осуђен на три године затвора. У недостатку доказа правоснажно је ослобођен кривице за пљачку Интеза Сан Пауло банке у Мостару из које је у марту 2009. украдено 12.000 КМ, иако је првостепено био осуђен на четири године затвора.

У октобру 2009. бањалучка полиција је Кнежевића спречила у пљачки транспорта новца поште на Железничког станици. Знајући да се спрема пљачка полиција је припремила замку.

Разбојници су се дали у бекство украденим аутомобилом БМВ 520. Током полицијске потере један је искочио из возила, а Кнежевић је ухапшен након што је слетео с пута у Врбањцима код Котор Вароша.

Обећао да неће никад више

Након што је 2016. године признао кривицу за пљачку бензинске пумпе у Бањалуци Митар Кнежевић је од судског већа тражио да га одмах упуте на издржавање казне.

- Пре неколико месеци сам изашао из затвора и сасвим сам сигуран да се никада више нећу бавити кривичним делима - рекао је тада Кнежевић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)