САСЛУШАВАЈУ И АБАЗОВИЋА: Наставља се контрола безбедносног сектора Црне Горе

В. К. - С. Ђ.

23. 10. 2021. у 08:38

ЗБОГ све сложеније безбедносне ситуације у Црној Гори и нарушеног безбедносног сектора скупштински Одбор за безбедност и одбрану подржао је иницијативу Милана Кнежевића, председника, за контролно саслушање потпредседника Владе Дритана Абазовића, в. д. врховног државног тужиоца Дражена Бурића, главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, директора АНБ Дејана Вукшића и шефа специјалног полицијског одељења Драгана Радоњића.

САСЛУШАВАЈУ И АБАЗОВИЋА: Наставља се контрола безбедносног сектора Црне Горе

Дритан Абазовић / Архива Новости

Саслушање ће се обавити у понедељак, 25. октобра.

Док су чланови скупштинског Одбора за одбрану и безбедност разматрали актуелна дешавања у Црној Гори, из Специјалног државног тужилаштва стигла је вест да је бивши директор Агенције за националну безбедност Дејан Перуничић пуштен из притвора да се брани са слободе. Сумња се да је у време његовог мандата АНБ прислушкивала специјалне тужиоце, па и главног, Миливоја Катнића. Председник одбора Милан Кнежевић поручио је Катнићу да ће му олакшати у истрази:

- Дејан Перуничић је могао да прима налоге само од двојице људи, Мила Ђукановића и Душка Марковића, све остало за њега је боранија. Позивам СДТ да Перуничићу да статус сведока сарадника и да ће сигурно бити кредибилнији од Саше Синђелића - казао је Кнежевић, подсетивши да у Црној Гори више није тајна да је нарушена не само безбедносна, већ укупна друштвено-политичка ситуација.

МИЛОВ СИН У ТУЖИЛАШТВУ

БЛАЖО Ђукановић, син председника Црне Горе, саслушан је у Специјалном државном тужилаштву у својству грађанина поводом случаја "Пандориних папира". За разлику од сина, Мило Ђукановић ће се о том случају писмено изјаснити. У "Пандориним папирима" се наводи да су Мило и Блажо Ђукановић 2012. године склопили тајне уговоре о управљању њиховом имовином скривајући се иза мреже компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских Девичанских острва, Панаме и Гибралтара.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)