ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Неки користе преговоре о реконструкцији Владе да одложе попис

В. К.

22. 10. 2021. у 18:19

ДЕМОКРАТСКИ фронт оцењује да одређени кругови покушавају да искористе преговоре унутар парламентарне већине како би питање пописа гурнули под тепих, вешто се кријући иза коментара који долазе са одређених међународних адреса и домаћих невладиних организација.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Неки користе преговоре о реконструкцији Владе да одложе попис

Фото: В.К.

- Сви смо упознати са чињеницом да је јавна расправа о Нацрту закона о попису становништва завршена и да су захтеви о изостављању питања о етничкој припадности, вероисповести и матерњем језику, односно одлагању пописа у недоглед – одбијени. Нова српска демократија верује да ће до договора унутар парламентарне већине доћи и да ће нова извршна власт препознати важност традиционалног пописа, те напокон дати могућност политичким представницима победничких коалиција да дискутују и усвоје закон, како би сви заједно кренули у испуњавање те државне обавезе, на добробит свих грађана Црне Горе - наводи се у саопштењу.

Како додају, потпуно су сагласни са одређеним констатацијама да је попис ствар техничке природе и баш због тога питају – зашто постоји толика бојазан од његовог одржавања, односно од резултата.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)