БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА ЦРНЕ ГОРЕ МОЖЕ ДА ЕСКАЛИРА? Одбор данас о контролним саслушањима

Танјуг

22. 10. 2021. у 09:57

ОДБОР за безбедност и одбрану разматраће данас иницијативу за контролно саслушање представника владе, тужилаштва, Агенције за националну безбедност (АНБ) и полиције поводом актуелних дешавања у безбедносном сектору.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА ЦРНЕ ГОРЕ МОЖЕ ДА ЕСКАЛИРА? Одбор данас о контролним саслушањима

Фото Танјуг

Предложено је саслушање потпредседника владе Дритана Абазовића, в. д. врховног државног тужиоца Дражена Бурића, главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, директора АНБ-а Дејана Вукшића и шефа специјалног полицијског одељења Драгана Радоњића.

Контролно саслушање је иницирао председник Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић.

Он је упозорио да је безбедносна ситуација у Црној Гори додатно погоршана и да може ескалирати са несагледивим последицама.

Кнежевић је казао да постоје основане сумње да је део безбедносних структура учествовао у формирању кланова, шверцовању цигарета и наркотика, налогу ликвидација, а неки су, како је навео, можда и учествовали у њима.

Према речима Кнежевића, све то није било могуће без повезаности АНБ-а, полиције, судова, тужилаштва, са вођама и представницима криминалних кланова.

Он је казао да се не може објаснити како су поједини припадници криминалних кланова били обавештени да им се спрема хапшење.

 - Ни зашто су неку тужиоци каснили са жалбама о укидању притвора и који су писали оптужне предлоге који су звучали као да је неко украо пакло цигарета, ако су имали доказе да су ти људи инволвирани у криминалне активности - додао је Кнежевић.

Он је рекао да је последица тога афера прислушкивања у Специјалном државном тужилаштву.

БОНУС ВИДЕО:

СРБИН ОСНИВАЧ РУСКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ: Гроф Сава Владиславић - тајни саветник Петра Великог

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)