УКРАДЕНИ ТЕРЕНАЦ ИСТРАГУ ОДВЕО У БиХ: Билећанин Стојан Албијанић ухапшен због умешаности у пљачку у Никшићу

О. МАТАВУЉ

22. 10. 2021. у 13:26

СТОЈАН Албијанић (27) из Билеће ухапшен је због сумње да се може довести у везу са оружаном пљачком поште у Никши­ћу у којој су маскирани разбојници убили радника обезбеђења Љубишу Мр­дака и наводно украли око 400.000 евра.

УКРАДЕНИ ТЕРЕНАЦ ИСТРАГУ ОДВЕО У БиХ:  Билећанин Стојан Албијанић ухапшен због умешаности у пљачку у Никшићу

Запаљени џип који је коришћен током оружане пљачке, Фото В. Кадић

Како сазнају "Новости", у оквиру истраге полиција трага за М. К., родом из Ник­шића, ради провере алибија и сазнања о крвавој пљачки. Ради се о вишеструко осу­ђиваном разбојнику који је "лежао" у затвору због пљач­ки у Подгорици и Бањалуци, и због кријумчарења 20 ки­лограма марихуане.

ПУ Требиње саопштила је да је Албијанић ухапшен у Билећи због сумње да је по­чинио разбојништво.

- По наредби Окружног суда у Требињу извршен је претрес куће које користи С. А. Пронађени су трагови који могу послужити у ра­светљавању разбојништва које се догодило у Никшићу - рекла је портпаролка, ПУ Требиње Јелена Биберџић.

Истражитељи су до Алби­јанића дошли преко теренца "нисан кашкаи", коришће­ном у пљачки. Разбојници су тим возилом побегли до ме­ста Гребице, где су га запали­ли. Утврђено је да се ради о теренцу који је 8. септембра украден у Дервенти. Захва­љујући сарадњи црногорске полиције и МУП РС трагови су одвели до Албијанића.

- Граничним проверама је утврђено да је Албијанић критичног дана, након пљач­ке поште, прешао границу и отишао у РС. Радило се о легалном прелазу границе, уредно евидентираном - ка­же извор из полиције.

На захтев колега из Ник­шића, одмах је реаговала би­лећка полиција која је при­вела Албијанића. У полицији не желе да откривају да ли је Билећанин осумњичен као директни извршилац крва­ве пљачке, ни какву је улогу имао у свему. Иначе, Алби­јанић има чист досије и није познат по тежим кривичним делима. Међутим, био је "на радару" полиције због људи с којима се дружио.

Пљачка поште у Никшићу извршена је у среду, када су разбојници напали раднике "Секјурити гард Монтене­гро". Мрдак им се супротста­вио и један од њих му је пуцао у груди. Несрећни човек је убрзо подлегао.

Полиција на ногама

НАКОН хапшења Стојана Албијанића велике снаге полиције у Херцего­вини јуче су биле подигнута "на ноге" и ангажоване у потрази за њего­вим саучесницима. Сумња се да је већина разбојника, након пљачке, пребегла у Српску и на њиховим идентификовању се интензивно ради.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)