ИСПИТУЈУ БЛАЖА, А МИЛО ЋЕ САМ ПИСАТИ ИЗЈАВУ: Хапшење бившег директора АНБ у Црној Гори изазвало потресе у безбедносном сектору

В. К. - С. Ђ.

22. 10. 2021. у 07:00

БЛАЖО Ђукановић, син председника Црне Горе, биће саслушан у вези са предметом "Пандорини папири", док ће се његов отац Мило Ђукановић писано изјаснити - саопштио је Миливоје Катнић, главни специјални државни тужилац, након што је из Брисела стигла порука да се очекује да државни органи истраже ову аферу према којој су отац и син склапали у иностранству тајне уговоре о управљању својом имовином.

ИСПИТУЈУ БЛАЖА, А МИЛО ЋЕ САМ ПИСАТИ ИЗЈАВУ: Хапшење бившег директора АНБ у Црној Гори изазвало потресе у безбедносном сектору

Фото Архива

На конференцији за новинаре СДТ и Управе полиције тужилац Мирослав Турковић рекао је да је, по налогу Специјалног државног тужилаштва у Подгорици, приведен Дејан Перуничић, бивши директор Агенције за националну безбедност, који је осумњичен да је прислушкивањем канцеларије главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића починио кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Овај догађај изазвао је потресе у црногорском безбедносном сектору, јер је Перуничић важио као блиска веза екипи Мојковца, коју део актуелне власти везује за бившег премијера Душка Марковића и некадашњег шефа Управе полиције Веселина Вељовића.

Катнић је саопштио да се још не може говорити да ли се бивши функционер АНБ Лука Булатовић убио, или је у питању нешто друго.

- Још није утврђено ни да ли је овај догађај повезан са прислушкивањем моје канцеларије. Засад, чињенице које постоје указују да се десило, нажалост, самоубиство, али то није до краја испитано - казао је Катнић.

Конференција за штампу СДТ и Управе полиције, Фото Новости

- Полицајци су пронашли поруку да хитно обавесте шефа Специјалног полицијског тима Драгана Радоњића, а да он мене информише да су у рачунару поруке за мене. Пронашли смо све поруке - оне које је оставио да се прочитају, али и избрисане.

Фото Архива

Катнић је рекао да је на основу његове процене Булатовић говорио о спасавању његовог живота и Драгана Радоњића.

Пронашли смо и писма која је Булатовић обрисао. Он је био мој пријатељ, и ја ћу, ако се скине ознака тајности са предмета, објавити снимак који је за мене остављен - поручио је Катнић.

Јаја

КАТНИЋ је објаснио да су му на боловању курири и да је члан обезбеђења грешком питања за Мила Ђукановића однео премијеру!

- Испитаћемо и где му кокошка јаје носи - поручио је Катнић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)