СУД ПРЕСУДИО У КОРИСТ РАДНИКА: Поморски саобраћај треба да им исплати 220 хиљада евра

В.В.

21. 10. 2021. у 19:02

НА основу пресуде Основног суда у Херцег Новом, 14 бивших радника Поморског саобраћаја, који су компанију тужили због неисплаћених прековремених сати, минулог рада, топлих оброка и регреса у периоду од 2008. до 2017. модине, менаџмент је дужан да у року од осам дана исплати заостале дугове, односно суму већу од 220 хиљада евра, или ће бити покренута принудна наплата.

СУД ПРЕСУДИО У КОРИСТ РАДНИКА: Поморски саобраћај треба да им исплати 220 хиљада евра

Фото. В. В.

Председник независног синдиката Поморског саобраћаја Иван Вучиновић објашњава да менаџмент има право жалбе Вишем суду.

- Претпостављам да ће то право и искористити, а дуг од 220 хиљада, показује шта они нама годинама нису исплаћивали и због чега смо ми, у ствари, основали независни синдикат - каже Вучиновић.

Према његовим речима жалбени процес зависиће од Вишег суда, а може потрајати четири до пет месеци. Након тога требало би да уследи исплата, јер је судски вештак већ обављао процену.

Подсетићемо, сам Вучиновић на Вишем суду има две пресуде. Према једној је потврђено да је незаконито деградиран. Пресуда о отказу враћена је из техничких разлога. Осим њега, у посебном процесу, због отказа компанију туже још четири бивша радника, а два за неисплаћена дуговања.

Какав је био однос менаџмента према синдикалној организацији Поморског саобраћаја јано показује податак да је организација угашена. Радници који су се придружили синдикату, њих 15, добили су отказе.

– Неколико њих су тужили фирму, неки нису хтели да улазе у те процесе, па су се договорили, али буквално за свакога за кога је сазнао да је био у Синдикату, добио је отказ. То говори о понашању послодавца – истиче Вучиновић.

Новинари су поводом овога послали питања и надлежнима у "Поморском саобраћају" и чекају одговоре.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)