МЕЦИ БРЖИ ОД ЉУБИШЕ: У оружаној пљачки у Никшићу убијен радник обезбеђења док је покушавао да спречи разбојнике

В. КАДИЋ

21. 10. 2021. у 08:27

ЉУБИША Мрдак, радник обезбеђења поште у Никшићу из фирме "Секјурити гард Монтенегро", убијен је јуче око девет сати из аутоматске пушке приликом напада наоружаних маскираних разбојника на возило и раднике који су обезбеђивали превоз новца за пошту.

МЕЦИ БРЖИ ОД ЉУБИШЕ: У оружаној пљачки у Никшићу убијен радник обезбеђења док је покушавао да спречи разбојнике

ДОКАЗИ Разбојници су после пљачке запалили аутомобил, Фото В. К.

Према неким информацијама, из поштанског комбија однето је око 400.000 евра.

Све се одиграло у Улици сердара Јола Пилетића. На паркингу иза поште, када се комби са новцем паркирао, из другог возила искочила су тројица маскираних и наоружаних разбојника са пушкама у рукама. Без оклевања напали су двојицу радника обезбеђења поштанског возила, попрскали их бибер-спрејом, а затим почели да их силовито ударају кундацима пушака по глави и телу. Радници су пали на плочник и у помоћ им је прискочио Мрдак који је физички покушао да се обрачуна са једним од наоружаних нападача, не слутећи да ће се овај одлучити за сулуди потез - потегнути ороз.

УБИЈЕН Љубиша Мрдак, Фото Приватна архива

У Љубишу је пуцао из непосредне близине и погодио га у груди. Мрдак је обливен крвљу још давао знаке живота, а пљачкаши су ужурбано убацивали џакове новца у џип, након чега су побегли у непознатом правцу. Неколико људи прискочило је у помоћ Мрдаку и заштитарима, позвали Хитну помоћ, чијим колима је тешко рањени Мрдак упућен у Општу болницу, где су лекари констатовали прострелну рану грудног коша. Потом је пребачен у Клинички центар Црне Горе у Подгорици где му, нажалост, није било спаса - подлегао је тешким повредама.

Полиција је након злочина блокирала све излазе из града. Неколико сати касније у месту Гребице, недалеко од града, пронађено је запаљено возило за које се сумња да је коришћено у нападу на пошту. Овај ауто марке "нисан кашкаи" украден је у Дервенти у Шавничкој улици 8. септембра. Директор "Пошта Црне Горе" Драган Туфегџић оценио је да је ово "пораз државе Црне Горе".

Истрага Са пушкама у пљачку, Фото В. К.

- Мрдак је био храбар човек, јер је покушао да ради свој посао на најбољи начин. Очекујем да починиоци у најкраћем могућем року буду пронађени и приведени правди да бисмо послали поруку да постоји правна и јака држава која се може изборити са оваквим криминалом - изјавио је Туфегџић.

Тугује цео град

ПОРЕКЛОМ из Бијелог Поља, Љубиша је живео у Никшићу, ожењен је и има сина и ћерку, а недавно је постао и деда. Некадашњи је припадник Седмог батаљона и члан Клуба добровољних давалаца крви "Свети Сава" из Никшића. Био је један од учесника литија за одбрану светиња у Црној Гори. Друштвене мреже су крцате тужним порукама које су оставили пријатељи:

- Ово чак ни ти нису могао издржати, делијо момачка, честити српски сине, тврда братска узданице и одважни бранитељу вере православне!

Огласио се и градоначелник Никшића Марко Ковачевић:

"Почивај у миру, добри мој брате"...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)