ОБЈАВЉЕНА ОПРОШТАЈНА ПОРУКА ФУНКЦИОНЕРА АНБ: Лука Булатовић најавио самоубиство видео снимком (ВИДЕО)

В. К.

19. 10. 2021. у 20:21

БИВШИ функционер Агенције за националну безбедност Лука Булатовић је оставио видео поруку у којој је најавио да ће себи одузети живот.

ОБЈАВЉЕНА ОПРОШТАЈНА ПОРУКА ФУНКЦИОНЕРА АНБ: Лука Булатовић најавио самоубиство видео снимком (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб/Dnevne novine Dan

Он је у видео поруци казао да је његов посао био да зна, а да је због ствари које није сазнао угрозио колеге из АНБ и своју породицу.

РТЦГ је објавио да им је снимак доставила породица Луке Булатовића.

Поруку Булатовића преносимо интегрално:

- Поштовани грађани Црне Горе, пре свега, уважене и поштоване колеге Агенције за националну безбедност, у Управи полиције, Специјално тужилаштво. Вечерас сам се одлучио да урадим оно што сам целог свог живота осуђивао.

Вечерас сам се одлучио да направим корак који није ништа друго него кукавичлук, бежање, али је са моје вечерашње тачке гледишта осјећај одговорности према ономе што се зове професионална част и припадност Агенцији за националну безбједност.

У претходном периоду моја обавеза је била да знам. То што поједине ствари нисам знао, а дешавале су се, прибојавао се јесам, није оправдање, јер сам на тај начин угрозио и своје људе са којима сам радио, своје пријатеље са којима сам радио и сарађивао, из Агенције и других државних органа, прије свега породицу.

Ово је вечерас моја одлука у знак извињења свима њима и у знак да због чињења или нечињења осећам огромну срамоту и стид, са којом даље не могу да се носим.

Позивам вас, све који ово видите или не видите, како год да се деси, да наставите да живите и радите у интересу Црне Горе. Црне Горе коју смо стварали, бранили, најбоље што смо умели. Скоро 30 година свог живота и рада, професионалног, сам сваки свој корак направио у најдубљем људском уверењу да радим у складу са Уставом и законом, у најбољем интересу грађана, у најбољем интересу својих колега, најбољем интересу своје породице. Данас видим да то није било тако. Данас сам због тога постиђен. Данас због тога чиним овај корак на који нимало нисам поносан, за које све оне који су ме сматрали пријатељем, све оне који су ме сматрали непријатељем, молим да ми опросте.

Позивам вас све да заборавите на ово лудило које се дешава задњих дана, задњих мјесеци, да се договорите да ова земља, која је бескрајно лепа и коју бескрајно волим, сваким атомом свог живота сам живео за њен просперитет, сигурност и безбедност, настави да живи да у њој и моја и ваша деца, и деца њихове деце и будућа поколења успешно и напредно живе. Молим вас, драги пријатељи, опростите ми. Нека је вечна Црна Гора!"

Булатовић је пронађен мртав 15. октобра у једном стану у подгоричком насељу Момишићи.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ: Ори се песма на Цетињу после устоличења митрополита Јоаникија

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)