СВИ ДОКАЗИ ВОДЕ ДО ДПС: НСД о изазивању верске и националне мржње у Пљевљима (ФОТО)

М. Д.

18. 10. 2021. у 21:16

НАСТАВКОМ суђења активистима пљеваљског ДПС-а и припадницима тзв. „комита“ Немањи Новаковићу и Дану Вранешу који се терете за кривично дело – изазивање националне, расне и верске мржње, као и представљањем нових доказа од стране државног тужиоца Хасана Лукача, још једном су потврђене тврдње и апели Нове српске демократије да главне и одговорне кривце не треба тражити међу пљеваљском опозицијом, српским народом и учесницима величанствених литија у организацији наше свете Српске православне цркве, него управо у редовима бившег режима.

СВИ ДОКАЗИ ВОДЕ ДО ДПС: НСД о изазивању верске и националне мржње у Пљевљима (ФОТО)

Фото: Фејсбук

Он се својски потрудио да унесе немир у Пљевљима, продукује незапамћену мржњу и представи нашу општину као полигон за ескалацију ширег верског сукоба, саопштили су из Општинског одбора Нове српске демократије.

- Поштовани суграђани, као што сте имали прилику да се информишете из саопштења тужиоца Лукача, Новаковић и Вранеш су, на основу видео снимка који је изузет из продавнице „Оков“, примећени како, 3. септембра прошле године, око 11 часова, купују лак спрејеве. Већ следећег јутра на магистралним путевима и радњама осванули су шовинистички графити, попут „Селите се Турци – Сребреница“. Посрнули Ђукановићев режим настојао је свим силама да ово скандалозно непочинство припише пљеваљским Србима, стварајући незапамћену медијску хајку против нашег народа. У ту сврху придодат је и изоловани случај функционера СД-а Санина Рашчића који је, очигледно, обмањивао јавност да је претучен од стране Срба - казали су из НСД.

Из НСД додају да је срећом, овај али и остали примери беспризорног понашања ДПС-а, као и спремност њихових активиста да произведу несагледиве последице по мир и безбедност у Пљевљима, у потпуности разобличен.

- Међутим, иако су Пљевља била на посебном удару Ђукановићеве „тајне полиције“, очигледно, реч је о оркестрираном покушају да се испровоцирају сукоби на верској и националној основи и да се Црна Гора, уместо у процес демократизације, уведе у грађански рат. Томе сведоче и графити сличне садржине који су актуелизовани у Беранама, Никшићу, Подгорици и у осталим градовима - казали су из Нове српске демократије.

Фото: М. Дробњак

Они су позвали надлежне државне органе да максимално професионално и праворемено реагују, како би црногорска јавност, по ко зна који пут до сада, имала прилику да се увери под каквом криминалном организацијом је деценијама уназад таворила Црна Гора.

Подсећања ради државни тужилац Хасан Лукач саопштио је на суђењу Пљевљацима,Немања Новаковић и Дане Вранеш, одржаном у прошли петак у Вишем суду у Бијелом Пољу, да се на видео-снимку изузетом из продавнице “Оков” у центру Пљеваља, виде како Немања Новаковић и Дане Вранеш 3. септембра 2020. године у 11 часова купују лак спрејеве.

Фото: Фејсбук

Њих оптужница терети да су 3. септембра 2020. године, пола сата послије поноћи, вршили јавно подстицање на мржњу према групи која је одређена на основу религије, порекла и националне припадности, исписујујући графите увредљиве садржине: “Селите се турци – Сребреница”, “Сребреница 92 турци”...

Оптужени нису признали дело које им је стављено на терет, истичући да немају никаквих додирних тачака са исписивањем графита.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)