ЛЕПЕ ПОРУКЕ ПЛОВЕ ЈАДРАНОМ: Стрип у боци допловио од Боке до Италије (ФОТО)

В. В.

18. 10. 2021. у 16:11

ОРГАНИЗАТОРИ све успешнијег Херцегновског стрип фестивала успоставили су превише година лепу традицију, на завршетку вишедневног дружења стрип листове спакују у стаклене боце, боце баце у море и чекају поруку некога ко их нађе.

ЛЕПЕ ПОРУКЕ ПЛОВЕ ЈАДРАНОМ: Стрип у боци допловио од Боке до Италије (ФОТО)

Фото: В. В.

Ове године, тачно четрдесет дана након што је бачена у море, боца са илустрацијама стрип јунака нацртаним на петнаестом Херцегновском стрип фестивалу допловила је до Италије, до плаже Ле Ћезине, у близини Лећеа у покрајини Апулији.

Боцу је пронашла девојка Кјара, која је одмах контактирала аутора, Седата Озгена, специјалног госта фестивала из Немачке. Он је причу проследио оргнизаторима.

Порука коју је он добио од Кјаре гласила је: Била је то узбудљива авантура, видети боцу, отворити је и пронаћи поруку.

Фото: В. В.

Озген је пратиоцима на друштвеним мрежама и организаторима проследио поруку уз коментар: Ово је фантастично. Током гостовања на Херцегновском стрип фестивалу у Црној Гори ставили смо цртеже у боце и бацили их у море. Управо је неко у Италији пронашао боцу са мојим илустрацијама. Лудо, зар не?

Седат Озген, је иначе Херцегновски стрип фестивал оценио као "вероватно најбољи фестивал стрипа који се може замислити".

Од много боца бачених у море до сада их је пронађено пет. Претходне четири допловиле су до Бриндизија у Италији, увале Мала Драга у Истри, острва Пашману у Хрватској и  Бигове у Црној Гори. Поред Озгена, аутори чији су радови пронађени су Изток Ситар, Валентина Бришки, Мидхат Капетановић и Филип Андроник.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС: ОБАВЕЗНО ПОСЕТИТЕ: Војни музеј на Калемегдану чува историју наших ратовања

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)