БЕСПЛАТНЕ КАРТЕ ЗА ТУНЕЛ СОЗИНА: Општина Бар издваја 50.000 евра за мештане Црмнице

Б. Дабић

17. 10. 2021. у 22:12

ПОРЕД мештана Црмнице који раде у Бару, и власници регистрованог пољопривредног газдинства те регистровани издаваоци приватног смештаја на овом подручју биће на листи за беплатан пролазак возилима кроз тунел Созина, који за путничка возила у једном правцу кошта 2,5 евра.

БЕСПЛАТНЕ КАРТЕ ЗА ТУНЕЛ СОЗИНА: Општина Бар издваја 50.000 евра за мештане Црмнице

ТРОШАК Улазак у тунел Созина , Фото Mонтепут.ме

Oпштина Бар ребелансом буџета издваја 50.000 евра за субвенције за куповину месечних карата за несметан пролазак кроз тунел Созина мештанима Месне заједнице Црмница. На овај начин Општина ће релаксирати мештане огромних намета који имају при свакодневном, или честом проласку кроз тунел Созина због обављања редовног посла, пољопривредних или других обавеза.

-Општина ће тражити од Савета Месне Заједнице да се ове године додатно прошири листа категорија мештана који ће имати могућност да остваре ово право. Категорије којима би се проширењем омогућило ово право су, осим лица који обављају редован посао додатно и власници регистрованог пољопривредног газдинства те регистровани издаваоци приватног смештаја на овом подручју. Обзиром да мештани МЗ Црмница више година наилазе на неразумевање менаџмента “Монтепута”, локална управа је више пута истицала да разумије потребе мештана који су под огромним оптерећењем. Додатно, ове године је изостала субвенција коју је прошле године “Монтепут” обезбедио за мештане у износу од 30.000 евра, што додатно усложњава њихов положај, навели суи з Општине Бар.

Свесни чињенице да понуђено решење само краткорочно решава вишегодишњу проблематику мештана, локална управа наставиће да подржава захтјеве грађана овог дела општине и став да је неопходно систематски решити овај проблем кроз значајно смањење цена пролаза кроз тунел Созина, или чак потпуно укидање наплате за наведене категорије становништва.

У времену када сведочимо општој економској кризи услед епидемије корона вируса, када бележимо стална поскупљена основних животних и других потрепштина, држава би морала повести посебно рачуна да овакви намети постају неиздрживи за мештане Црмнице који су принуђени да сваког дана пролазе кроз тунел Созина.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)